Nokia chystá nový launcher pro Android, vyzkoušejte si jeho betaverzi

Nokia chystá nový launcher pro Android, vyzkoušejte si jeho betaverzi
2014-06-19T19:40:54+02:00
• 19. 6. 2014
2

Nokii si šlo ve spojení s mobilním operačním systémem od Googlu představit pouze v podobě telefonů známých jako Nokia X, alespoň tedy do dnešního dne. Finská společnost totiž oznámila vývoj nového launcheru pro Android, který bude zaměřen na poskytování relevantního obsahu a bohatého využívání gest. Říkáte si, jak může Nokia nově spadající pod křídla Microsoftu vyvíjet aplikaci, která se v následujících týdnech objeví na Google Play? Launcher totiž nemají na starosti vývojáři z mobilní divize Nokie, ale malý oddělený tým, který funguje samostatně a s Microsoftem nemá nic společného.

z-launcher-nokia

Z Launcher, jak se nová aplikace jmenuje, se svým uživatelům bude snažit maximálně přizpůsobit. Na domovské obrazovce proto bude zobrazovat šest vybraných aplikací nebo kontaktů, se kterými jste nejčastěji ve styku. Ty se navíc budou měnit podle aktuálního místa a denní doby. Na cestách se např. zobrazí navigace, doma zase hudební přehrávač.

2014-06-19 2014-06-19 (1) 2014-06-19

Jak se ale dostat ke všem aplikacím a kontaktům? Na klasické výpisy aplikací a složky zapomeňte, na řadu přichází gesta. Pokud si budete chtít např. spustit aplikaci Dotekománie, na obrazovku stačí prstem napsat písmeno D, a ihned se zobrazí všechny aplikace a kontakty začínající na ono písmeno.

Launcher

Z Launcher si můžete vyzkoušet už nyní v podobě pre-beta verze, která je k dispozici na stránkách projektu. Finální verze bude ke stažení na Google Play pro vybraná zařízení, jako jsou Nexus 5, Galaxy S5, S4, S3, Moto X, HTC One a Sony Xperia Z1. Je možné, že bude fungovat i na jiných zařízeních.

Pokud se vám nedaří stáhnout instalační APK, zkuste využít tento zdroj (záložní).

Zdroje: zlauncher.com, theverge.com, droid-life.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Martin Šindler

Technologický nadšenec, který si rád hraje se vším, co má displej. Na Dotekománii píše především o aplikacích pro Android a Windows Phone, které ho nějakým způsobem dokážou zaujmout. Občas nějakou tu aplikaci rovněž přeloží do češtiny.

Komentáře

Ondřej Peterka

20. 6. 2014, 14:35

Bohužel tam má Nokia blok na rootované telefony. Nejspíš licenční důvody, ale stejně. Většina lidi ochotných něco takového zkoušet má root :/

Karel Sikyr

20. 6. 2014, 15:49

jj taky mam root a bohuzel nejde. snad to casem zmeni.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat