LG nepřipravuje další Nexus smartphone

LG nepřipravuje další Nexus smartphone
2014-06-18T17:19:19+02:00
• 18. 6. 2014

První spekulace o ukončení řady Nexus se objevily na konci minulého roku. Po nějaký čas se nic nedělo a následně v dubnu jsme se dozvěděli o novém programu nesoucí název Android Silver. Mělo by se jednat o volné pokračování linie Nexus, ale s jedním větším rozdílem. Google by již nediktoval, jak by měl smartphone vypadat. Na trhu by se mělo objevit několik vybraných zařízení, na kterých by byl čistý Android. Google by měl mít na starost marketing.

google-lg-nexus-6-release-date-android-silver-program

Následně se objevily informace od Evleaks, že již nemáme očekávat Nexus 6 – prostě další smartphone s označením Nexus. To by znamenalo, že letos se již nemusíme těšit na novinku od Googlu.

Samozřejmě se jedná jen o spekulace a nemohli jsme jednoznačně tvrdit, že Nexus linie končí. Většinou jsme v tuto chvíli dostávali náznaky, který výrobce by mohl stát za dalším modelem. Jasným favoritem by byla společnost LG, která přinesla na trh Nexus 4 a Nexus 5.

Portál Android Police zkusil štěstí a zeptal se přímo ředitele pro globální komunikaci společnosti LG, jestli připravují další Nexus. Odpověď byla přímější, což málokdo očekával.

We’re not really sure what the status of the Nexus program is. We’ve been hearing a lot of speculation about its future but that’s a Google decision, not LG’s. As of today, there are no Nexus devices in our immediate pipeline.

Nejsme si úplně jistí, jaký je stav programu Nexus.  Slyšeli jsme hodně spekulací o jeho budoucnosti, ale je to rozhodnotí Googlu – ne LG. V nejbližší době neplánujeme žádná zařízení Nexus. 

Je zde ještě šance, že by se dalšího modelu mohl ujmout jiný výrobce. Avšak dosavadní informace mluví jasně, neočekávejme Nexus smartphone. Zřejmě v druhé polovině letošního roku bude představen program Android Silver, který bude pod větší nadvládou výrobců a Google bude spíše na pozici propagátora.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat