Google představil Android For Work

Google představil Android For Work
2014-06-27T07:00:24+02:00
• 27. 6. 2014

Google na své konferenci představil nový Android nesoucí označení L. Novinkou je také zaměření se tohoto operačního systému na pracovní prostředí.

Samotné platformy Android se mnoho IT oddělení obávalo kvůli možným bezpečnostním hrozbám, které plynou z otevřenosti tohoto ekosystému. Sám Google se nyní i na tuto oblast snažil zaměřit a dopomohla mu k tomu i část kódu z programu Knox, který znají majitelé zařízení Samsung.

Screen-Shot-2014-06-25-at-10.57.11-AM-630x393

Dochází tak k zavedení nového API, které umožní pracovat s citlivými údaji bezpečně a odděleně od ostatních. Uživatelé budou moci využívat jejich pracovní telefon nebo tablet pro osobní potřebu, ale zároveň se nebudou muset starat o to, zda může dojít k odcizení pracovních dat.

Aplikace budou nainstalovány vedle sebe tak, jak jste zvyklí. U těch, které jsou určeny pro pracovní záležitosti, bude pak zobrazen symbol značící tento způsob užití. Společnosti mohou zabezpečit zařízení svých zaměstnanců, aniž by musely složitě implementovat kód samy.

work2

Google si je vědom přínosu, který měl Samsung v této oblasti. Hlavním cílem spolupráce je to, aby došlo k lepšímu zabezpečení celé této mobilní platformy. Současně pak dochází k oddělení soukromí a pracovních záležitostí. Google hodlá i nadále spolupracovat se Samsungem, který bude poskytovat pokročilá a komplexní řešení pro podnikové využití tohoto operačního systému.

Google se firmám snaží vyjít vstříc i v rámci nakupování aplikací. Nově budou moci společnosti zakoupit aplikace hromadně za nižší cenu a tyto aplikace pak šířit do firemních telefonů. Společnosti pak budou moci tyto aplikace volně spravovat. Nesmírnou výhodou však je, že tato služba bude podporována pro všechna zařízení s verzí Ice Cream Sandwich a vyšší. Vývojáři nebudou muset provádět žádné modifikace existujících aplikací, tato služba bude zakomponována přímo v základním kódu Androidu L.

Můžeme se tak jen nechat překvapit, jestli společnosti začnou využívat těchto nových funkcí. Nicméně je příznivé, že Google myslí i na tuto část trhu.

Zdroj: ausdroid.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat