Amazon představil svůj první smartphone

Amazon představil svůj první smartphone
2014-06-18T20:33:41+02:00
• 18. 6. 2014

Společnost Amazon již nějakou dobu nabízí vlastní tablety Kindle, v kterých je obsažen systém Android. Ten je značně upraven a nenajdete v něm běžné služby Googlu. Vše je postaveno na ekosystému samotného Amazonu, jenž nabízí ve svém digitálním obchodu filmy, seriály, knihy, hudbu a aplikace. Právě u poslední položky se nedávno pochlubil počtem 240 000.

lb2-4156

Přes dva roky se spekulovalo, že by mohla tato společnost představit vlastní smartphone. Nyní se tak konečně děje a světlo světa spatřil model Fire Phone. V základu je vybaven 4,7palcovým displejem s HD rozlišením. Na přední a zadní straně je chráněn sklem Gorilla Glass 3. Samotný rám je vyroben z pryže a tlačítka z hliníku.

lb2-4162

O výkon se stará blíže nespecifikovaný čtyřjádrový procesor s taktem 2,2 GHz společně s grafikou Adreno 330. Pravděpodobně se tedy jedná o Snapdragon 800 nebo 801. K dispozici má 2GB paměť RAM. Fotografie budete moci pořizovat zadní 13MPx foťákem (f/2.0), který byl vybaven o optickou stabilizaci obrazu.

lb2-4166 (1) lb2-4188

 

Uživatele potěší, že na novince se nachází spoušť foťáku, tudíž se nebudou muset spoléhat jen na softwarové tlačítko. Jako bonus navíc získají majitelé neomezený prostor v cloudu pro své fotografie. O zvuk se postará dvojice reproduktorů, jenž jsou podpořeny technologií Dolby Digital Plus. V oblasti konektivity nabídne běžné technologie, jako jsou 3G, 4G a WiFi.

Fire Phone je silně provázán na služby Amazonu, díky čemuž se z tohoto smartphonu stává spíše multimediální centrum. S podporou technologie Miracast můžete streamovat obraz do televize nebo projektoru. Navíc je vybaven o aplikace pro rozpoznávání objektů, skenování QR nebo čárových kódů a tak podobně – služba se jmenuje Firefly, pro kterou je připraveno SDK. Pokud se ptáte na Obchod Play, tak zde běžné služby od Googlu nehledejte.

lb2-4339

Samozřejmě se nezapomnělo na aplikace pro fitness nebo zdraví. V samotném smartphonu najdete i další služby, přičemž většina z nich je omezena na určité trhy.

Nejzajímavější novinkou a zřejmě i předností jsou kamerky umístěné na přední straně smartphonu. Ty neslouží jen k pořizování selfie fotografií. Mají poměrně složitý úkol. Sledují vaši tvář a na základě toho se upravuje obraz na displeji. Pokud byste si mysleli, že se tato funkce vyplatí jen u fotografií, tak máme dobrou zprávu. Lze ji využít i u aplikací – příkladem mohou být mapy. Dokonce tímto systémem pohybovat textem, což nám něco připomíná.

Fire Phone je vybaven celkem čtyřmi kamerkami pro tuto technologii. Každá je navíc doplněna o infra zdroj, abyste je mohli používat i za tmy.

Cena smartphonu se zastavila na příjemných $199 za 32GB model a $299 za 64GB (vše se smlouvou na dva roky). První bude k dostání exkluzivně u amerického operátora AT&T. Běžná cena se zastavila na 649/749 dolarech.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat