Vyhledávání Google (now) – odhalují se budoucí novinky

Vyhledávání Google (now) – odhalují se budoucí novinky
2014-05-02T07:41:53+02:00
• 2. 5. 2014

Google tento týden představil Dokumenty a Tabulky Google a nezapomněl na aktualizace svých aplikací. Vyhledávání Google nyní nabízí v rámci Google Now novou kartu ohlašující, kde jste zaparkovali své auto. Někteří naši čtenáři tuto možnost již vyzkoušeli.

Web AndroidPolice opět podrobil rozboru instalační APK balíček Vyhledávání Google a bylo nalezeno několik blížících se novinek. Samozřejmě nemůžeme s naprostou jistotou tvrdit, že se objeví v další verzi. Na co se tedy můžeme těšit?

google-now-new-2

V Google Now se zřejmě objeví nový typ karet. Budou provázány se sociální sítí Google Plus a měly by zobrazovat fotografie vašich přátel podle polohy. Případně vyskočí tehdy, pokud budete něco hledat v daném místě. Součástí karty bude i možnost sdílení nebo udělení „+1“.

Nových funkcí se dočkají informace o rezervacích při cestování. Například přímo uvidíte číslo sedadla, třídu, čas, nástupiště atd. Dalšího rozšíření se dočkají i karty se sportovními zápasy.

Novinka se týká i nakupování, což přímo souvisí se službou Nákupy Google, která je dostupná i v České republice. Karta by měla obsahovat informace o zboží, ceně a součástí bude i fotografie produktu. Samozřejmě se vám nebude zobrazovat každý produkt obchodu, jenž má své informace v Nákupech Google. Karta se vám zobrazí tehdy, pokud budete hledat dané zboží a pokud se budete pohybovat poblíž obchodu, který má tento sortiment.

K lepší integraci by mělo dojít u funkce časovače. Nové řetězce v kódu instalačního balíčku naznačují, že kromě nastavení délky času budeme mít k dispozici přehled všech časovačů. Zatím se ale zdá, že se nejedná o dokončenou funkci, takže se může objevit až později.

Měli bychom se dočkat i karty na ovládání hudby, kde budou základní tlačítka – to je aspoň předpoklad na základě některých částí kódu. Dále by mělo dojít k rozšíření možností nastavování detekce fráze pro aktivaci Google Now – zadání příkazu, vyhledávání. Vyhledávání Google nabídne například nastavení detekce během nabíjení nebo při odemčeném zařízení.

Google ponechává některé části kódu ve stabilní verzi aplikace, ale to ještě neznamená, že všechny funkce budou někdy dostupné. Může dojít k jejich zrušení nebo rozšíření. Nyní si budeme muset počkat na další aktualizaci, jestli přinese zmíněné novinky, nebo odhalí další funkce.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat