IDC: zájem o iPady klesá, Samsung zažívá růst

IDC: zájem o iPady klesá, Samsung zažívá růst
2014-05-05T08:00:46+02:00
• 5. 5. 2014

Známá společnost IDC zabývající se analýzami trhu zveřejnila novou statistiku zaměřenou na tablety a jejich dodávky za první čtvrtletí tohoto roku. Ačkoliv tento segment trhu s chytrými zařízeními stále prochází fází růstu, tak postupně začíná nastupovat očekávané pomalejší tempo. Důvodů může být hned několik, ale tentokrát spekulace stranou, neboť uveřejněná čísla jednotlivých výrobců vypovídají o mnohém. Začátek roku jednoznačně patřil Samsungu, za to Apple začíná ztrácet.

Apple Samsung

Při pohledu na tabulku, první společnost Apple dokázala za první kvartál dodat 16,4 mil. tabletů, což má za následek úbytek tržního podílu na 32,5 %. Zcela opačný scénář se týká jihokorejského výrobce, který zvládl dodat 11,2 mil. tabletů a zvýšil podíl na 22,3% hranici. Třetí příčka sice patří Asusu s 2,5 mil. tabletů, ale jejich tržní podíl klesl na 5 %. V celkovém výsledku bylo dodáno 50,4 mil. kusů zařízení, což znamená 3,9% nárůst oproti stejnému období v loňském roce, kdy výrobci dodaly 48,6 mil. tabletů.

Navíc ve statistice jsou započítány také dodávky tzv. hybridních zařízení, která nemají daleko od tabletů ani přenosných počítačů. I když čísla pocházejí z předběžných údajů, tak je nutné podotknout, že zpomalený růst z konce roku 2013 hodlá podle prvních analýz pokračovat i letos.

IDC Q1 2014

Zdroj: idc.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat