Klávesnice Minuum pro Google Glass

Klávesnice Minuum pro Google Glass
2014-05-15T09:03:37+02:00
• 15. 5. 2014

Ačkoliv jsou Google Glass dodávány s vestavěnou dotykovou plochou, hlavní způsob, který Google chce abyste používali, je ovládání hlasem. Doposud jediný způsob, jak napsat zprávu, byl zadat ji do brýlí mluvením a doufat, že software vše rozpozná a napíše to přesně, jak chcete. Ovšem to se pro všechny majitele Google Glass, kteří rádi píší zprávy ručně, změnilo.

Klávesnice Minuum je k dispozici pro Android asi rok. Nabízí abecedu v jednom řádku a pomocí prediktivní technologie se snaží uhodnout, které slovo máte na mysli, i když se občas spletete. Aplikace také obsahuje gesta, přiložením prstu na pravé straně vytvoříte mezeru a táhnutím doleva smažete poslední slovo. Minuum na Google Glass funguje téměř stejně, takže můžete klepnutím odeslat zprávu, táhnutím odstranit slovo nebo přidat mezeru.

minuum-gg

V krátkém videu společnost upozorňuje na koncepty, které mohou být v budoucích verzích pro Google Glass, avšak vyžadují technologii, jimiž dnešní přenositelná zařízení nedisponují. V jednom z příkladů uživatel nosí jakési zařízení, vypadající jako prsten, se kterým krátkými údery do virtuální klávesnice promítané do displeje brýlí – vybírá písmena či slova. V jiném příkladu zařízení sleduje pohyby očí uživatele, kterými si vybírá písmeno nebo slovo. Konečně třetí verze se vztahuje na vestavěnou dotykovou plochu, jenž uživateli umožňuje psát přímo rukou.

Stejně jako doposud, je Minnum jako klávesnice velice zajímavá a určitě si najde cestu k uživatelům jak na Google Glass, tak i na jiném Android zařízení. Společnost ale spoléhá na Google, že do svých zařízení přidá specifické komponenty, které by jí pomohli při vývoji a zlepšování.

Zdroj: technobuffalo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat