Gmail pro Android – zcela nový vzhled? aktualizováno

Gmail pro Android – zcela nový vzhled? [aktualizováno]
2014-05-23T20:00:13+02:00
• 23. 5. 2014
3

Aktualizováno 23. 5.

Pokud se podíváme na všechny aplikace od Googlu, můžeme jednoznačně konstatovat, že si nejsou zcela podobné. Každá nabízí trochu jiné ovládání, což se nedávno ještě více prohloubilo. Právě aktualizace aplikace Google Plus pro Android představila nový vzhled, kde postrádáme například levé menu.

Již dříve byla zveřejněna údajná podoba nadcházející verze aplikace Gmail. Nedávno jsme se dočkali její aktualizace, ale ta přinesla jen minoritní změny designu. Zatím se moc nepodobá předpokládanému vzhledu. Nyní zde máme snímky další verze Gmailu, přičemž můžeme konstatovat, že se vzhledem podobá současné verzi Google+.

nexusae0_Nuevas-novedades-en-Gmail-4 nexusae0_Nuevas-novedades-en-Gmail-3 nexusae0_Nuevas-novedades-en-Gmail-1

Ze snímků lze vidět, že v horní části se nachází podobný systém výběru sekce, jako je tomu u Google+. Nechybí kulaté tlačítko v pravém dolním rohu, které zřejmě slouží pro vytvoření nového emailu.

Můžeme zde vidět podobnost s dřívějším únikem. Možná se tak dočkáme sjednocení jednotlivých aplikací v oblasti designu. Samozřejmě musíme vzít v úvahu i možnost, že se nejedná o reálné snímky. I tak zde kolují zvěsti o sblížení jednotlivých aplikací od Googlu.

nexusae0_wm_gl_thumb

Podoba podle AndroidPolice

Původní článek 2. 4.

Web Geek.com získal dva snímky obrazovek z testovací verze aplikace Gmail pro Android. Už od prvního pohledu je jasně vidět grafické přepracování, jenž se dotkne taktéž i některých funkcí.

Screenshot____ 2014-03-26-1

Google si pohrává s novými záložkami, kde jsou k vidění i nové typy – cestování, nákupy a finance. Původní systém označování důležitých emailů pomocí hvězdiček je zřejmě nahrazen pomocí připínání. Pro zobrazení těchto emailů slouží menší posuvník v horní části obrazovky vedle lupy.

Další novinkou může být „Plus“ v kolečku, které se nachází v dolním pravém rohu. Zřejmě přes tento prvek budeme moci vytvářet nové emaily – jedná se čistě o odhad.

Zdroj uvádí, že se nejedná o finální verzi. Google si jen pohrává s alternativami, které by se mohly v nějaké formě objevit v nových verzí. Musíme si tedy počkat, jaké novinky nakonec z těchto pokusů vzejdou.

Zdroje: geek.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Muze mi nekdo vysvetlit jak nastavit po te super aktualizaci Push??

Vladislav Kluska

2. 4. 2014, 19:50

Jo, to se mi líbí :) Jen pochybuju, že by Gmail byl modrý, spíše bych to viděl na červenou, ale jinak proč ne… Když se pak sladí s tímto i ostatní aplikace….

Danny Macho

2. 4. 2014, 17:42

To vypadá dobře :-) Sice je to nezvykle barevný, ale líbí se mi to :-)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat