Dotekománie doporučuje #43 – Locus Map

Dotekománie doporučuje #43 – Locus Map
2014-05-24T11:46:37+02:00
• 24. 5. 2014
3

Mnoho uživatelů využívá své zařízení jako navigace do auta. Tohoto trendu bylo dosaženo neustálým úsilím vývojářů navigací, o vylepšování navigačních aplikací. Spousty navigačních aplikací již nejsou zaměřeny pouze pro dopravu, ale můžete je využít i pro outdoor procházky anebo se dají využít při hře geocaching. Jednou z takových navigací je i aplikace vytvořena českými autory z Asamm Software.

Locus Map je turistická navigace, kterou ocení především lidé se zálibou v cestování po přírodě. Locus je velmi propracovaná aplikace, jejíž uživatelské prostředí patří k těm přehledným a nematoucím.

Velmi důležitým aspektem před každou cestou jsou mapy. Locus nabízí používání různých komerčních placených map, mezi které patří např. české SmartMaps. Tyto mapy jsou většinou dobře zpracované a obsahují velmi mnoho informací. Pokud však nechcete za mapy platit, Locus vám umožňuje využívat vaše vlastní mapy, které si můžete sami vyrobit. Ty je poté potřeba umístit do úložiště, ze kterého bude Locus mapy načítat.

 unnamed (8)_result unnamed (7)_result unnamed (6)_result

unnamed (5)_result unnamed (4)_result unnamed (3)_result

Možnost mít v této skvělé navigaci vlastní mapy je tím nejlepším, co nám Locus nabízí. Při hraní geocachingu nepotřebujete žádné z komerčních map a plně si vystačíte s vlastními.

Samotná aplikace nabízí spoustu funkcí. Líbí se mi například možnost plánování tras, kde si můžete zvolit mnoho bodů, kudy chcete jet nebo jít.

 unnamed_result unnamed (9)_result

V případě, že se chcete jen tak toulat, Locus vám nabízí možnost zaznamenávání trasy, přičemž je následně na mapě vykresleno, kudy jste přesně šli. Jestliže nemáte možnost být neustále připojeni k internetu, aplikace toto připojení nevyžaduje.

Ovšem je nutné mít všechny mapy předem připravené ve vašem zařízení. Mapy si můžete v aplikaci různě přibližovat, otáčet a označovat. Mnoho uživatelů ocení i nepřeberné množství informací např. o převýšení, hrubý odhad, jak bude vaše naplánovaná cesta trvat atd.

 unnamed (1)_result unnamed (2)_result

Locus Map má za sebou velmi dlouhou vývojářskou cestu a vše je na aplikaci znát. Spoustu informací mnohdy ani nevyužijete, ale je příjemné se občas dozvědět i o něčem novém. Locus Map byl velmi dlouhou dobu za cenu cca 120Kč,  jednalo se o sníženou zaváděcí cenu.

Nyní je celá navigace k dostání za 190Kč, což není zrovna málo, ale pokud jste nadšenci pro vycházky do přírody, tak se vám tato částka několikrát vrátí díky profesionalitě Locusu. Nutno podotknout, že je Locus již několik let v žebříčku nejprodávanějších aplikací v Google play.

logo-app Locus Map Pro - Outdoor GPS Asamm Software, s. r. o. 3,91 US$ ANDROID   logo-app Locus Map Free - Outdoor GPS Asamm Software, s. r. o. Zdarma ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Guhl

Student Vysoké školy IT. Fanoušek operačních systémů Android, iOS a všech mobilních zařízení celkově. Testuje pro čtenáře desítky aplikací týdně, které doporučuje ve svém seriálu Dotekománie doporučuje. Často lidem zdarma opravuje telefony a rád šíří informace o skvělých fintách pro Android. Na svém G+ profilu často zvěřejňuje tipy a vychytávky včetně slevových kódů a slev obchodů.

Komentáře

Šimon Leitgeb

26. 5. 2014, 13:38

Já bych asi jako největší pozitivum vlastních map vyzdvihl extrémně přívětivou možnost používat vektorové mapy. Dají se jednoduše sehnat, jsou zadarmo, není potřeba skoro žádná uživatelská znalost, docela rychle se vykreslují a jsou oproti ekvivalentním rastrovým mapám několikanásobně menší. Třeba skvělé http://www.openandromaps.org/en/ . Nebo je skvělou vychytávkou možnost referencovat obrázky jako vlastní mapy. Třeba si můžu udělat screenshot nějaké mapy, případně si udělat vlastní a pomocí několika vlícovacích bodů si ji nahrát do přístroje. Skvělá aplikace!!

aky zmysel ma vytvarat vlastne mapy? kedze nejaku strasu poznam tak asi k nej navigaciu nepotrebujem

Ladislav Polický

24. 5. 2014, 18:14

Je to dobré třeba když chceš hnát ovce na trh do vedlejší vesnice. Ale je pravda, že se dá počkat pár týdnů, až bude trh u vás a tam cestu znáš, to máš pravdu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat