Xiaomi: vlastní technologický park a úspěšné 1. čtvrtletí

Xiaomi: vlastní technologický park a úspěšné 1. čtvrtletí
2014-04-02T09:00:48+02:00
• 2. 4. 2014

Čínská společnost Xiaomi často označovaná za čínský Apple, o což se mimo jiné i samotný generální ředitel někdy opírá, chystá zahájit výstavbu nového technologického parku a rovněž začne postupně rozšiřovat své působení na mobilních trzích. Xiaomi v budoucnu celý proces od vývoje až po konečnou výrobu přetáhne pod jedinou střechu. Tím přestanou využívat výrobní kapacity Foxconnu, odkud aktuálně pochází většina jejich chytrých zařízení.

xiaomi-logo1

Generální ředitel, Lei Jun, měl na schůzce s vládními úředníky podepsat plán výstavby technologického parku, která po dobu 3 let má probíhat v provincii Jinshan nedaleko Šanghaje. Celý komplex bude zahrnovat kanceláře, ubytovny pro zaměstnance, výzkumně-vývojové centrum, nebo dokonce výrobní prostor. To by mohlo mít částečný vliv na celkovou kvalitu nebo designové zpracování.

Budoucnost za pomoci čínské vlády  může být ještě daleko bohatší, když přihlédneme ke skvěle fungující strategii. Nejen díky ní za první tři měsíce roku 2014 dokázalo Xiaomi prodat neuvěřitelných 11 milionů chytrých telefonů. Přitom na konci loňského roku se prodejní čísla zastavila na hranici 18,7 milionů prodaných zařízení. To bylo dokonce o 160 % více než v roce 2012.

Xiaomi Redmi Note

Splnění prodejního cíle se 60 miliony prodaných zařízení za rok 2014 při udržení zaběhnutého tempa zůstává rozhodně reálnou věcí. Jenom o nejnovější model Redmi Note vyjádřilo zájem více než 100 000 zákazníků během 30 minut. Expanze na další trhy sice rozbíhá pomaleji, než původně většina očekávala, ale někdy koncem tohoto roku lze očekávat příchod i na mobilní trh v Evropě. Prioritou stále zůstává Asie.

Zdroje: gizchina.com, thenextweb.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat