Xiaomi Mi Box Pro: nový set-top-box s Androidem na palubě

Xiaomi Mi Box Pro: nový set-top-box s Androidem na palubě
2014-04-24T06:35:20+02:00
• 24. 4. 2014

Dnešní den v Číně nepatřil pouze společnosti OnePlus, neboť ve stejný den Xiaomi uspořádalo také vlastní tiskovou konferenci k představení několika nových produktů. Její samotný začátek byl dokonce posunut o půl hodiny dopředu, aby přeci jen mohli být o krok napřed. Nicméně žádné velké překvapení se nekonalo, jelikož na svět přišly jen dva routery a jeden chytrý doplněk k televizoru, který rozhodně stojí za bližší pozornost.

Xiaomi Mi Box Pro Xiaomi Mi Box Pro (4)

Mi Box Enhanced Edition v sobě ukrývá čtyřjádrový procesor Cortex-A9 od Amlogic, který doplňuje grafický čip Mali-450 MP6. K výkonu bude navíc ještě přispívat 2GB operační paměť RAM. Následně interní paměť v základu nabídne velikost 4GB, ale tu naštěstí rozšíříte o dalších 64 GB pomocí paměťové microSD karty. Zařízení nově dovoluje sledovat videa ve formátu 4K Ultra HD, přesněji do rozlišení 3840 x 2160 pixelů.

Ostatní výbava zahrnuje WiFi s podporou standardu IEEE 802.11ac, USB 2.0 a technologii OTG. V celkovém výsledku jde o 3x výkonnější a mnohem tenčí zařízení v porovnání s předchozím modelem. Prodejní cena by se měla vyšplhat na 399 jüanů, což v přepočtu vychází na 1 270 Kč bez daně. Nakonec čínský výrobce rozšiřuje svoji celosvětovou působnost do zemí, jako je Malajsie, Filipíny, Indie, Indonésie, Thajsko, Vietnam, Rusko, Turecko, Brazílie a Mexiko.

Xiaomi Mi Box Pro (2) Xiaomi Mi Box Pro (3)

Zdroj: gizchina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat