Smartphone od Amazonu vyfocen – návrat 3D displeje?

Smartphone od Amazonu vyfocen – návrat 3D displeje?
2014-04-16T07:30:14+02:00
• 16. 4. 2014

Amazon v současnosti nabízí vlastní tablety v několika variantách. Všechny využívají systém Android, který si společnost upravila po svém. Díky nabídce vlastního obsahu v podobě knih, hudby, filmů a aplikací si nemusí zákazník lámat hlavu s absencí služeb od Googlu.

S příchodem prvního tabletu Kindle se začaly objevovat informace nasvědčující příchodu smartphonu. Ještě minulý rok jsme slyšeli od managerů této společnosti, že nic takového nepřipravují. Nyní zde máme první fotografie prototypu, jenž byl uloven redaktory webu BGR.

bgr-a-phone-1

První smartphone nebude svými specifikacemi konkurovat současným top modelům v podání Samsungu Galaxy S5, HTC One (M8) či Sony Xperia Z2. Displej by měl mít úhlopříčku 4,7 palce s rozlišením 720 p. Procesor dodá společnost Qualcomm – s největší pravděpodobností Snapdragon 800/801. Systém bude taktéž založen na Androidu a můžeme počítat s absencí služeb od Googlu.

Avšak tato novinka nabídne rovnou 6 kamer. Zadní nabídne 13 MPx a v předu nad displejem najdeme zřejmě 2MPx pro videohovory. Další čtyři již mají plnit úplně jiný účel a mají se nacházet na přední straně. Zřejmě budou sloužit pro sledování očí, aby systém věděl, kam se přesně na displeji díváme. Ten totiž by měl být 3D a nebudeme potřebovat speciální brýle.

bgr-a-phone-2 (1)

Asi si řeknete, že smartphony s 3D displeji zde již byly a nijak neuspěly. Příkladem může být HTC Evo 3D z roku 2011. V případě Amazonu by se mělo jednat o pokročilejší technologii, na které se pracuje údajně několik let.

bgr-a-phone-3

Samozřejmě si budeme muset počkat na uvedení novinky. Prozatím máme k dispozici jen kusé informace s fotografiemi zakrytovaného prototypu, který jen ukazuje větší počet kamer.

Mimo tuto novinku by měl Amazon představit ještě levný smartphone, jenž by měl být dostupný pro každého. Možná bude částečně dotován samotnou společností, jak je tomu u tabletů.

Zdroj: bgr.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat