Rovio s Angry Birds zažívá pokles zisku o 50 %

Rovio s Angry Birds zažívá pokles zisku o 50 %
2014-05-01T14:14:54+02:00
• 30. 4. 2014
1

Populární hra Angry Birds se pomalu dostává do slepé uličky. Hernímu fenoménu, který si za posledních několik let získal nespočet fanoušků stejně jako Temple Run nebo Flappy Bird, začínají upadat zisky. Společnost Rovio v nedávné době zveřejnila finanční zprávu za loňský rok a její konečný účet nevypadá příliš přívětivě. Ačkoliv vývojáři hry tvrdí, že jim více záleží na samotné hře než finančních prostředcích, tak nemusí dlouho trvat k naplnění zcela opačného scénáře.

Rovio Angry Birds

Firma vykázala za rok 2013 takřka stejné příjmy, jako ještě v předchozím roce, přičemž zisk šel rapidně dolů o neuvěřitelných 50 %. Meziroční 2% vzestup drží prodej reklamních předmětu. Zda rovnou přičítat vinu posledním dílům Angry Birds Go! nebo Angry Birds Epic, není jasné. Nicméně hráči mohou být nespokojeni se zavedeným obchodím modelem free-to -play.

Záchranným východiskem může být zpoplatnění her a zavedení menšího počtu in-app nákupů, což bychom mohli brát pouze za velmi krajní případ, kdy by společnosti hrozil reálný zánik. Každopádně ve finančním výkazu nebyl zmíněn ani počet aktivních hráčů za každý měsíc, takže i to naznačuje určitý pokles zájmu. Nakonec připravovaný celovečerní film o naštvaných ptácích ve spojení se zvýšeným zájmem o reklamní předměty přinese do pokladny slušný balík peněz, i když to není recept na to, jak překonat krizi v herním odvětví.

Zdroj: pando.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Snad si nemysleli, že z té PTÁKOVINY budou celá banda žít celý život .-)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat