První testy ukazují na velmi dobrou výdrž baterie Galaxy S5

První testy ukazují na velmi dobrou výdrž baterie Galaxy S5
2014-04-01T07:30:39+02:00
• 1. 4. 2014

Samsung Galaxy S5 se již chystá do prodeje, který u nás začíná 11. dubna, a již tu máme první testy baterie. Pro zopakování, Samsung vybavil svoji novou vlajkovou loď baterií o kapacitě 2800 mAh. To je o 200 mAh více, než měl předchozí model Galaxy S4. I přesto je výsledek výdrže Galaxy S5 podle prvních testů více než dobrý.

s5

Výdrž novinky činí při surfování na internetu přes síť WiFi celých 5 hodin a 55 minut. To je víc než jakýkoliv jiný telefon konkurenčního výrobce, musíme ale brát v potaz, že v testu není zahrnuta Xperia Z2 či HTC One M8. Při aktivním zobrazováním bílé barvy vydrží S5 hodin 7 a 43 minut. Celkově se výdrž velmi dotahuje na tablety. Je vidět, že i přes nízký nárůst baterie Samsung zapracoval na její optimalizaci.

Z grafu níže lze ještě vyčíst jednu zajímavou věc. Apple s iPhonem 5s se umístil jen o pár míst níže než Galaxy S5, a to má téměř dvakrát menší baterii. Většina ostatních telefonů nabízí kapacitu kolem 3000 mAh a jemu stačí na stejnou či lepší výdrž pouze 1500 mAh.

battery-test-s5-1

Zdroj: sammobile.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat