Oppo připravuje R1S – zástupce střední třídy

Oppo připravuje R1S – zástupce střední třídy
2014-04-18T08:00:16+02:00
• 18. 4. 2014

Koncem roku představený model R1 od společnost Oppo se podle nejnovějších informací dočká mírně upravené verze. Novinku tentokrát odhalila čínská certifikační databáze Tenna, která mimo jiné rozkrývá její možnou podobu. Výraznou změnou projde pouze hardwarová část, kde můžeme kupříkladu očekávat o něco výkonnější součástky. Telefon nesoucí označení R1S nabídne totožný vzhled jako jeho původní předloha, nicméně čínský výrobce dokázal alespoň ještě snížit celkovou hmotnost.

Oppo R1S - Přední část Oppo R1S - Zadní část

Oppo R1S v útrobách vystřídá procesor Snapdragon 400 (MSM8926) s taktovací frekvencí 1,6 GHz. Následně také 1GB operační paměť RAM prošla navýšením na velikost 2 GB. Rozměry 142,7 x 70,4 x 7,1 mm zůstávají zachovány, ale hmotnost klesla o 4 gramy dolů na konečných 136 gramů. Displej mají obě varianty stále stejný, tedy 5palcová úhlopříčka s HD rozlišení a hustotou pixelů 294 PPI.

Rozlišení zadního fotoaparátu vzrostlo na 13 MPx z původních 8MPx s možností natáčet videa ve Full HD kvalitě. Softwarová výbava v základu zahrnuje platformu Android ve verzi 4.3 Jelly Bean, tudíž opět mírné povýšení oproti modelu R1 s verzí 4.2.2. Nakonec zatímco čipová sada od Qualcommu zaručí snadnější dostupnost aktualizací systému, nebo dokonce podporu celosvětových LTE sítí, tak podporu funkce dual-SIM zatím nelze v tuto chvíli potvrdit.

Oppo R1S - Boční část 2Oppo R1S - Boční část  Oppo R1S - Tenaa

Zdroj: androidcommunity.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat