Nikon Coolpix S810c – nový konkurent pro Galaxy Zoom?

Nikon Coolpix S810c – nový konkurent pro Galaxy Zoom?
2014-04-12T10:55:26+02:00
• 12. 4. 2014

Prozatím s nepříliš velkým úspěchem si snaží prorážet cestu operační systém Android do zařízení, jako jsou například digitální fotoaparáty. Podobnou myšlenku dokázalo dotáhnout již několik výrobců do zdárného konce, ale prodejní čísla zřejmě jasně naznačila, že v tuto chvíli nepůjde o pravý druh zařízení, které by uživatelé nepochybně museli mít. Nicméně společnost Nikon to zjevně nevzdává, jelikož oficiálně představila nový model Coolpix S810c se systémem Android.

Nikon Coolpix S810c

Čočka fotoaparátu nabídne BSI CMOS snímač s rozlišením 16 megapixelů, jenž má k dispozici 12x optický zoom NIKKOR a 24x zoom Dynamic Fine. Funkce Nikon Lens-Shift zajistí odstranění všech rozmazaných stop ve fotografiích. Podstatnou vlastností je přítomnost operačního systému Android ve verzi 4.2.2 Jelly Bean. Na 3,7palcovém displeji se nebude platforma nijak výrazně lišit. Možnost sdílení fotografií na Instagram, Facebook nebo Twitter zůstává samozřejmostí, stejně jako stahování dalších aplikací z obchodu Play po připojení k WiFi sítí.

Do obchodu tato novinka dorazí v měsíci květnu za cenu 349,95 dolarů (tj. v přepočtu 6 912 Kč bez daně) a zájemci dostanou na výběr z černé či bílé varianty. Zda Nikon bude konkurenceschopný proti takovému Samsungu, který i letos podle posledních úniků plánuje představit druhou generaci modelu Galaxy Zoom, se ukáže asi až následující rok, kdy by Nikon mohl navázat na tento model.

Zdroj: talkandroid.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat