Google vydá vylepšenou aplikaci pro focení spekulace

Google vydá vylepšenou aplikaci pro focení [spekulace]
2014-04-02T09:39:30+02:00
• 1. 4. 2014
2

Představení Androidu 4.4 se neslo v trochu vtipném duchu, hlavně díky názvu KitKat. Samozřejmě jsme se dočkali mnoha novinek, přičemž nejvýraznější z nich se týkala optimalizace běhu na zařízeních s 512 MB RAM. Netrvalo dlouho a objevila se aktualizace 4.4.1, která přinesla vylepšení aplikace pro focení.

P1060278

Možná jste přehlédli informaci, že před samotným uvedením Androiodu 4.4 KitKat došlo k razantnímu rozhodnutí. To se týkalo zcela nové aplikace pro focení. Bohužel Google nestihl vše vyladit, a proto se rozhodl, že vyčká s uvedením na pozdější verzi.

Nyní se spekulace vracejí a přináší je portál Engadget. Právě jejich zdroj poskytl základní informace o novince, která by se měla objevit již tento rok. Bohužel neznáme konkrétní datum. Je možné, že se dočkáme v rámci vývojářského veletrhu Google I/O 2014, který se bude konat v červnu. Případně by mohlo dojít na představení až společně s novější verzí Androidu 4.5/5.0.

Web Engadget uvádí, že aplikace má disponovat přepracovaným uživatelským rozhraním, což je zřejmě ta nejmenší novinka. Zejména vás budou zajímat funkce, které by se mohly objevit v novince. První z nich by se mohla týkat formátu fotografií, ty by nyní mohly být typu RAW.

Dále bychom se měli dočkat možnosti rozmazání pozadí, zdokonalení panoramat a PhotoSphere. Změny by mohly proběhnout u náhledu před focením, který je nyní oříznutý, takže nevidíte kompletní obraz. Zásadní novinkou má být možnost rozšíření o filtry třetích stran. To umožní vývojářům vytvářet vlastní efekty a následně je použít přímo v aplikaci pro focení.

Změny se dále mají dotknout vylepšení detekce obličeje. Dokonce se zdroj Engadgetu zmiňuje o možnosti přeostření po vyfocení. V tomto případě bude asi pořízeno více snímků rychle za sebou – každý s jiným zaostřením. Následně bychom si mohli vybrat v aplikaci, na který objekt by mělo být zaostřeno.

Na závěr jsme si pro vás nechali poslední informaci, jež se dotýká dostupnosti nové aplikace pro focení. Google by ji totiž mohl vypustit do Obchodu Play. Takto bychom se mohli dočkat četnějších aktualizací nezávisle na verzi systému. Údajně se počítá s dostupností pro všechny smartphony s Androidem 4.4 KitKat a výš.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Jenz/jez – http://www.ontola.com/cs/di/kdy-se-pouziva-jez-jenz – slovo informace – zensky rod – jez … ;)

Přemysl Vaculík

VIP 2. 4. 2014, 9:40

Díky.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat