Detailní popis iPhonu 6 od dalšího věrohodného zdroje

Detailní popis iPhonu 6 od dalšího věrohodného zdroje
2014-04-11T07:26:44+02:00
• 11. 4. 2014
1

Poslední dobou se objevují nové informace o iPhonu 6 téměř každý týden. Nyní jsme se dočkali dalších informací od Ming-Chi Kua, který v minulosti přinesl velmi přesné údaje. Predikce tohoto analytika KGI Securities jsou vždy získané od spolehlivého zdroje v rámci dodavatelského řetězce. Jeho nový výzkum se týká nejen iPhonu 6 jako takového, ale i většího modelu.

iphone-6-sideKoncept vytvořený na základě dříve uniklých údajů

Nový iPhone 6, který se má takto i oficiálně jmenovat, dostane větší displej o úhlopříčce 4,7 palce. Tento údaj jsme již v minulosti slyšeli z mnoha zdrojů, čínský analytik ale přidává i informace o rozlišení. To by mělo mít netradiční hodnotu 1334 x 750 pixelů pro zachování jemnosti 326 PPI. S větším displejem se dočkáme také změny designu. Nový iPhone bude mnohem tenčí (kolem 6,5 mm) a rámeček kolem displeje bude o 10 – 20 procent užší. Větší model má přinést úhlopříčku 5,5 palců s rozlišením 1920×1080 s jemností 401 PPI.

Oba modely budou poháněny procesorem Apple A8. Ten doplní pouze 1 GB RAM, což je při pohledu ke konkurenci celkem málo. Senzor otisků prstů Touch ID bude dostupný také u obou modelů. Velmi zajímavý je údaj o přítomnosti NFC. Apple tuto technologii již pár let ignoruje a nahrazuje vlastním řešením.

Novinkou bude také přemístění zapínacího tlačítka z horní strany telefonu na bok. To je jistě ergonomický krok, který jsme již mnohokrát viděli u smartphonů s Androidem. Baterie u většího modelu má být o 50 – 70 procent větší než u současného iPhonu 5s. Analytik také zmiňuje, že nejvyšší paměťová varianta s 64 GB má disponovat krycím sklem ze safíru.

Nový iPhone 6 má údajně dorazit v třetím čtvrtletí a větší 5,5 palcový model až ke konci roku. Poté se má přestat prodávat iPhone 4 a 4s. Plastový iPhone 5c se cenově poté dostane na dnešní úroveň modelu 4s.

Zdroje: bgr.com, macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Radovan Dziak

11. 4. 2014, 10:01

„má disponovat krycím sklem ze safíru.“ a cena $1500…….

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat