ARM očekává vydání 64bitových smartphonů kolem Vánoc

ARM očekává vydání 64bitových smartphonů kolem Vánoc
2014-04-25T08:00:33+02:00
• 25. 4. 2014

O 64bitových procesorech v oblasti mobilních technologií slýcháme stále častěji. Pro CNET byl vyzpovídán Tom Lantzsch, viceprezident pro firemní strategii společnosti ARM. Přiblížil nějaké novinky ohledně této technologie.

ARM prý zaznamenal veliký nárůst poptávky po 64bitových procesorech. Konkrétně se výrobci zajímají o 64bitový Cortex-A53. Samotný zájem o tento druh procesorů překvapil i ARM. Společnost údajně nevěřila, že by bylo zapotřebí 64bit ARM procesorů mimo prostředí s podnikovými servery. Alespoň ne v prvních fázích zavádění těchto nových procesorů. Podle všeho se však společnost mýlila.

arm-a7-348x196

Lantzsch věří, že ARM společně s jeho partnery bude moci uvést 64bitové smartphony do Vánoc letošního roku. Blíže však již nehovořil. Společnosti se od té doby, co Apple představil procesor Apple A7, snaží uspíšit vývoj tak, aby mohly co nejlépe odpovědět na toto vydání.

Prozatím však stále čekáme na potvrzení 64bitového operačního systému a aplikací, které skutečně mohou využít výhody této technologie. Tom Lantzsch v rozhovoru nijak nepřiblížil, kdy by mohla být představena verze 64bitového Androidu. Budeme netrpělivě čekat, kdy se nám tato nová technologie rozšíří i do dalších chytrých telefonů.

Zdroje: gsmarena.com, androidauthority.com, androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat