Xiaomi Redmi Note – předobjednáno 15 miliónů kusů aktualizováno

Xiaomi Redmi Note – předobjednáno 15 miliónů kusů [aktualizováno]
2014-03-26T09:50:04+02:00
• 26. 3. 2014
7

Aktualizováno 26. 3.

Společnost Xiaomi před týdnem představila levný phablet a záhy na to spustila předobjednávky v Číně. Ty byly otevřeny v rozmezí 20. až 25. března skrze QQ Space. Za tak krátkou dobu se přihlásilo nezávazně 15 miliónů žadatelů.

Xiaomi dnes začne s prodeje první várky, bohužel nedokáže vykrýt tak velký zájem. Má přichystáno jen 100 000 kusů a dá se předpokládat, že tento počet zmizí během několika sekund.

Aktualizováno 20. 3.

Nakonec jsme se tento týden dočkali uvedení novinky Xiaomi Redmi Note, přičemž původní informace se potvrzují. Tudíž tento model bude nabízen ve dvou variantách s těmito společnými specifikacemi:

  • Octa-core MTK6592 chipset
  • 5.5″ 720p IPS displej
  • Dual-SIM, dual-standby
  • 3200mAh baterie
  • 13MPx zadní foťák / 5MPx přední foťák

Za 129 dolarů získáte model s osmijárovým procesorem o taktu 1,4 GHz, který má k dispozici 1 GB RAM. Cena 159 dolarů je pak za variantu s taktem 1,7 GHz a 2 GB RAM.

r_32

Původní článek 17. 3.

Společnost Xiaomi nezahálí a rozhodně se stále věnuje cenově dostupnějším modelům. V brzké době se máme dočkat novinky v podobě Xiaomi Hongmi (Redmi) Note. Už jen podle názvu můžete tušit, že se nebude jednat o nejmenší smartphone.

Přední strana nabídne rovnou 5,5palcový displej s HD rozlišením. Zde také najdeme 5megapixelovou kamerku. Na zádech se pak nachází 13MPx foťák. Tyto specifikace budou společné pro dvě varianty, které se budou lišit zejména procesorem a úložným prostorem.

Screenshot_119

Levnější model v přepočtu vychází na 162 dolarů. Nabídne osmijádrový procesor MT6592M s taktovací frekvencí 1,4 GHz, který bude mít k dispozici 1 GB RAM. Vnitřní úložiště má velikost pouze 8 GB, ale zřejmě zde bude podpora microSD karty. Dražší model nabídne taktéž osmijádrový procesor, ale ve variantě MT6592 s taktovací frekvencí 1,7 GHz. Paměť poskočí na 2 GB a interní úložiště se zvýší na 16 GB. Zde cena vychází na 195 dolarů.

xiaomi-hongmi-note-21

Na tiskové fotografie, kterou uveřejnil CEO společnosti, lze vidět, že se společnost stále drží svého designového trendu. Prozatím neznáme přesné datum uvedení na trh, ale je možné, že by se tak stalo kolem 26. března.

Zdroje: androidcommunity.com, en.miui.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Ondřej Gardavský

21. 3. 2014, 8:38

Do specifikací bych přidal vedle Dual-SIM i informaci o sítích, jaké tento telefon podporuje, což je imho docela podstatné. Xiaomi s řadou Hongmi míří na trochu jinou cílovou skupinu (viz můj předchozí příspěvek) a zatím je v nabídce pouze TD-SCDMA/GSM verze…

Ondřej Gardavský

19. 3. 2014, 15:03

Tak už je to jasné, stejně jako u původního Hongmi přichází i zde jako první TD-SCDMA/GSM verze určená primárně pro čínského operátora China Mobile a s nízkou cenou míří zejména na obyvatele čínského venkova, odkud se rekrutuje nejvíce jeho zákazníků. Pro českého zákazníka se tedy zatím jedná o nezajímavý přístroj (dokud nebude uvedena i WCDMA verze).

Ondřej Gardavský

17. 3. 2014, 11:38

Píše se to přímo na tom obrázku, že 19. března ve 20:00 se čelnům QQ Space otevřou „rezervace“ (nikoli předobjednávky, rezervaci si člověk musí udělat předem a slouží jen k tomu, aby se vůbec mohl účastnit daného kola objednávek, není to ovšem nic závazného) a pak se v (zatím) nezveřejněné datum otevře objednávkový systém, který bude mít klasickou formu „klikací soutěže“ (omezený počet kusů, max. jeden na acc a kdo dřív přijde, ten dřív mele). Podle obrázku už bylo provedeno 2,5 milionu rezervací (což dává trochu do kontextu dřívější informaci o rezervacích Nokie X). V rámci rezervace se člověk může zúčastnit akce „uhodni cenu“ (která zatím nebyla oficiálně zveřejňena, lze jen hádat podle použitých komponent, osobně bych jen tak od boku střelil baťovských 999 RMB) přičemž bude vylosováno 50 správně odpovědivších (hrozné slovo :)) účastníků, kteří získají ten phablet zdarma…

David Stehlík

17. 3. 2014, 14:40

ahoj vidim ze se v tom asi dobre orientujes.. sleduju ten novej xiaomi note na cinskych strankach ale nikde sem nenasel zadnej shop kde bych ho mohl sehnat je mi jasny ze tedka ho asi jeste nikde nesezenu ale koncem brezna nebo zacatkem dubna by se uz nekde pres cinu dal sehnat nee??? jestli bys mohl mi poradit prosim te nejakej dobrej shop nebo me napsat tvuj mail ze bysme to kdyztak probrali ram budu za kazdou radu.. diky..

Ondřej Gardavský

17. 3. 2014, 16:43

No taky se ještě nezačal prodávat a nebyla ohlášena oficiální cena. Xiaomi využívá k marketingu různé sociální sítě, v tomto případě QQ Zone (v předchozím příspěvku jsem to špatně přeložil jako QQ Space), K rezervaci je potřeba mít funkční účet na QQ Zone. Kdoví kolik bude kusů, ale určitě značná část z nich skončí u překupníků, takže na e-shopech určitě bude, jen nevím zda i na těch posílajících zboží do zahraničí – žiju v ČLR, takže spíše e-shopy zaměřené na místní trh…

David Stehlík

17. 3. 2014, 20:03

no jo jenze e-shopy u nas si na tom narazijou skoro jednou tolik jako u xiaomi hongmi pres cinu ti ho poslou za 3600,- kč a u nas sem ho videl nejlevneji za 5200,- kč.. nebo vis o nejakym levnejsim prodejci u nas??? QQ Zone sem se dival ale nelibi se mi ten predkup radsi bych nejakej cinskej eshop kde by se dal sehnat nemas na nejakej adresu??? dik

Ondřej Gardavský

18. 3. 2014, 5:43

Můžu si zkusit udělat na QQ Zone účet, zítra provést tu rezervaci a pak se ho pokusit v té klikací soutěži vyklikat… což se může a nemusí podařit, záleží kolik bude zájemců a jak to budou u QQ Zone mít ošetřeno proti klikacím botům (vzhledem k tomu, že je to poprvé, tak by to mohla být poctivá klikárna bez botů, protože boteři ještě možná nebudou vědět, jak toho bota nastavit). Pokud by se zadařilo, tak ho klidně za nějakou provizi přepustím dál, displej 5,5″ je na mě moc velký, takže sám o něj zájem nemám. Otázka je, jak to pak z Číny dopravit do ČR – existuje něco jako mezinárodní dobírka?

Vzhledem k tomu, že se to zařízení ještě nezačalo prodávat a není známá oficiální cena, tak ještě v e-shopech prostě není. Až proběhne první vlna objednávek, tak se na Taobao.com či Tmall.com určitě nějaké kusy objeví – tyhle e-shopy jsou ale zaměřeny na domácí čínský trh a do zahraničí většinou nezasílají. Sám žiju v Pekingu, takže nakupuji jen v těchto e-shopech, ty zaměřené na zahraniční klientelu nesleduji a nikdy jsem v nich nenakupoval, tudíž nemůžu žádný doporučit…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat