Unikly první informace a snímky iOS 8

Unikly první informace a snímky iOS 8
2014-03-15T07:20:28+02:00
• 15. 3. 2014

Teprve v pondělí jsme se dočkali po dlouhém čekání finální verze iOS 7.1. Již nyní však probíhá vývoj následující verze, a to rovnou již 8.0. O určitých novinkách této verze jsme již slyšeli a nyní máme možnost podívat se na první údajné screenshoty. Ty se objevily na čínské sociální síti Webio.

ios-8-leak

Snímky jsou dle zdroje serveru 9to5mac pravé a potvrzené z několika různých zdrojů. Na uniklém snímku výše vidíme celkem čtyři nové aplikace. Healthbook má přinášet informace o uživatelovým zdravotním stavu jako například tep srdce či spálené kalorie. Právě o této aplikaci jsme již dříve slyšeli, a i kdyby nebyly nakonec snímky pravé, podobné aplikace se v iOS 8 nejspíše dočkáme. Dalšími aplikacemi jsou Preview a TextEdit známé z počítačů Mac. Ty mají sloužit k zobrazení Preview  a TextEdit souborů uložené v iCloud úložišti. Poslední aplikace vám pravděpodobně bude dávat různé tipy ohledně používání iOS zařízení či jiné tipy.

Další novinkou v iOS 8 má být odstranění aplikace GameCenter. Apple však stále ponechá možnost přidat do her achievementy a další funkce GameCenter. Notifikační centrem se má dočkat zjednodušení – má zmizet záložka Zmeškané a lišta by se tak dělila pouze na Dnes a Notifikace. Nově mají umět aplikace díky rozšířenému API lépe komunikovat, respektivě sdílet mezi sebou data. CarPlay se má zase naučit komunikovat i přes WiFi, nyní probíhá synchronizace s autem pouze přes kabel Lighting. Mimo všechny tyto změny slibuje iOS 8 ještě větší rychlost a plynulost.

ba9a6ff1tw1eedxffsy0dj20hs0vk762

O pravosti těchto informací a snímků lze polemizovat. Nikdy v minulosti jsme se nedočkali většího úniku budoucího iOS. A nyní přišel a rovnou z Číny, přičemž systém bývá vyvíjen v USA. Představení iOS 8.0 se dočkáme na vývojářské konferenci WWDC konané tradičně v červnu. Má přinést údajně také výrazně vylepšené mapy s navigací.

Zdroje: bgr.com, 9to5mac.com, technobuffalo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat