Texas Instruments: nový čip pro projektory Pico do mobilních technologií

Texas Instruments: nový čip pro projektory Pico do mobilních technologií
2014-03-14T11:38:22+02:00
• 13. 3. 2014

Texas Instruments uvedl novou čipovou sadu s podporou projektorů Pico. Prozatím nejznámější zařízení z roku 2012, Galaxy Beam od Samsungu, by tak mohlo v brzké době doplnit další chytré zařízení, u něhož lze očekávat větší výdrž baterie, kvalitnější projektor a celkově přijatelnější konstrukci. Druhý pokus o oživení tohoto segmentu trhu tak může dopadnout již o něco lépe.

Samsung Galaxy Beam

Čipset 0.3″ HD Tilt & Roll Pixel (TRP) DLP Pico dokáže přenášet obraz v HD kvalitě a přidaná technologie DLP Cinema jen zaručuje skutečnou kvalitu, jelikož přímo její uplatnění najdete především ve většině divadel. Zmenšené rozměry rozšíří možnost uplatnění i v jiných chytrých zařízení, nejen u telefonů. Výrobce tvrdí, že čip má o 30 % větší účinnosti, o 100 % větší jas, nebo dokonce o 50 % menší spotřebu energie.

Předchozí projektor u Galaxy Beamu nabízel 15 lumenů při projekci 50palcového obrazu s rozlišením 640 x 360 pixelů. To mělo hlavní dopad na baterii, která vydržela jen 3hodinový provoz. Projektory zřejmě mají nakročeno do další fáze, kde uplatnění v podobě bezdotykového psaní či uchycení na chytré brýle bychom mohli v budoucnu konečně očekávat.

TI Pico Display

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat