Sledujte, kam se odesílají vaše soukromá data s viaProtect

Sledujte, kam se odesílají vaše soukromá data s viaProtect
2014-03-05T07:20:02+02:00
• 5. 3. 2014

O mnohých aplikacích je dnes již známo, že odesílají různá uživatelská data neznámo kam a za různými účely. Jestliže patříte mezi uživatele, kteří mají rádi vše pod kontrolou, zajisté byste měli vyzkoušet zcela novou aplikaci jménem viaProtect.

unnamed_result

viaProtect má za úkol sledovat veškerou síťovou aktivitu vašeho zařízení. Pomocí této chytré aplikace získá každý uživatel spoustu informací, kam jsou data odesílána, např. do jakého státu jste dat odeslali nejvíce. Bohužel aplikace nevypisuje přesné adresy serverů, kam byla data odeslána. viaProtect chce při prvním spuštění registraci, avšak můžete se přihlásit jen jako host a využívat aplikaci bez registrace, což se hodí, pokud chcete aplikaci jen vyzkoušet.

unnamed (1)_result unnamed (2)_result unnamed (3)_result

viaProtect není pouze o zjišťování odesílaných dat, může posloužit také pro získání celkového pohledu na bezpečnost vašeho zařízení. Údaje jsou získány ze zařízení, přičemž záleží právě na tom, jaké aplikace máte momentálně nainstalovány. viaProtect zobrazuje v přehledném grafu celkovou komunikaci v síti, která je rozdělena do kategorií podle zabezpečení.

Další přehled nabízí pohled na aplikace, které odesílají data na pozadí. Informace senzorů zobrazené v dalším přehledném seznamu poukazuje na nejrůznější aktivity, které vaše zařízení vykonává v různých cyklech.

unnamed (4)_result unnamed (5)_result unnamed (6)_result unnamed (7)_result

Aplikace tohoto typu nelze považovat za ochranu, nýbrž alespoň za ukazatele, který nemálo uživatelům může různě napovědět nebo poukázat na podezřelé aktivity ve vašem zařízení. Vše je zdarma, tak proč to nezkusit ;)

logo-app Mobile Security | NowSecure VIAFORENSICS Zdarma ANDROID

logo-app Developer NEZNÁMÁ ANDROID

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Guhl

Student Vysoké školy IT. Fanoušek operačních systémů Android, iOS a všech mobilních zařízení celkově. Testuje pro čtenáře desítky aplikací týdně, které doporučuje ve svém seriálu Dotekománie doporučuje. Často lidem zdarma opravuje telefony a rád šíří informace o skvělých fintách pro Android. Na svém G+ profilu často zvěřejňuje tipy a vychytávky včetně slevových kódů a slev obchodů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat