Samsung Galaxy S5: nová technologie vám ušetří baterii

Samsung Galaxy S5: nová technologie vám ušetří baterii
2014-03-02T08:00:40+02:00
• 2. 3. 2014
4

Rostoucí hodnoty specifikací, jako je větší rozlišení, hustota pixelů nebo výkonnější hardwarové součástky, mají stále zásadní dopad na životnost baterií u chytrých zařízení. Výrobci si zřejmě stále nevědí rady, a tak výdrž přesahující alespoň dva dny zůstává pro většinu uživatelů i nadále zbožným přáním. Společnost Samsung u nejnovější vlajkové lodi využila technologie LucidLogix, která má eliminovat časté nabíjení zařízení.

Galaxy S5 baterie

Ačkoliv model Galaxy S5 prošel na první pohled pouze mírným kosmetickými úpravami, naopak jeho výbava uvnitř naskýtá pár vylepšení, které budoucí majitelé zcela jistě ocení. Jihokorejský výrobce u baterie o velikosti 2 800 mAh nabídne tři druhy úsporných režimů, kde jeden z nich dokonce ušetří více než 50 % její kapacity.

První režim s názvem NavExtend bude snižovat výkon grafického čipu během toho, zatímco budete ve svém telefonu využívat GPS modul (např. v navigaci). V případě volby tohoto režimu byste měli ušetřit kolem 25 % kapacity baterie. Režim WebExtend rovněž ušetří baterii o 25 %, a to při prohlížení webových stránek, kdy procesoru a grafickému čipu budou sníženy taktovací frekvence na minimální hodnotu.

Posledním je GameExtend, již známý z modelu Galaxy Note 3, který při hraní her sníží náročnost procesů spuštěných na pozadí. Tento režim by měl zvýšit životnost baterie více než 50 %, což není zrovna málo. Nakonec Samsung dodává, že při nespuštění ani jednoho z nich může docházet ke znatelně rychlejšímu úbytku baterie během běžného používání a samotné režimy jsou upraveny do takového podoby, aby uživatel nepocítil žádný úbytek výkon nebo opožděných reakcí.

Zdroj: gforgames.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Ale zabudli napísať ze pokial telefon prepne do toho Ultra Saving Módu tak sa vypnú všetky dátové služby,neposlete žiadny email a s telefonu si môžete tak maximálne na pár minút zavolat alebo poslat SMS ale dátové služby vam vypne

To je vždycky keců jak to pomůže a zatím teda žádná sláva – chci vidět výsledky GameExtend, kdy snad většina Androidů v případě spuštění hry omezuje procesy na pozadí, aby zbyl výkon na hraní. Ta procenta jsou jen marketing, nejvíc energie sežere čipset a displej, a to jak s procesy na pozadí, tak i bez nich…nesnáším marketing Smažungu! Lži, samé lži…

,,…počet kmitočtů….“ To myslíte jako vážně, počet kmitočtů?
,

Jachym Knob

2. 3. 2014, 12:02

proč je u článku fotka ultra power saving modu o kterém v něm není ani zmínka?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat