Návod na zrychlení Chromu pro Android experimentální funkce

Návod na zrychlení Chromu pro Android [experimentální funkce]
2014-04-03T20:19:34+02:00
• 31. 3. 2014
4

Mnoho uživatelů smartphonů, zejména slabších zařízení, si stěžuje, že webový prohlížeč Chrome pro Android není zcela plynulý. Na nejnovějších top modelech a tabletech se tento problém většinou nevyskytuje. Bohužel uživatelská zkušenost na modelech ze střední a nižší třídy není příliš dobrá.

Zřejmě se objevilo řešení skrze experimentální funkce v rámci tohoto prohlížeče. Hned na začátek musím upozornit, že tento návod nemusí optimálně fungovat na všech smartphonech nebo tabletech.

Pokud se vám zdá Chrome pomalý, případně se seká, tak stačí změnit jednu hodnotu v rámci experimentálních funkcí. Zadejte do prohlížeče adresu „chrome://flags/“ a najděte položku „Maximální počet dlaždic v oblasti zájmu“ (Maximum tiles for interest area), nebo rovnou zadejte adresu „chrome://flags/#max-tiles-for-interest-area“.

 2014-03-31 18.29.51 2014-03-31 18.30.07 2014-03-31 18.30.20

Zde vyberte z rozbalovacího seznamu hodnotu 512 a následně dole v aplikaci stiskněte „Spustit znovu“. Dojde k restartu prohlížeče. Následně by se měla tato změna projevit v plynulosti procházení stránek (skrolování).

Tyto kroky s největší pravděpodobností mění velikost vyčleněné paměti RAM pro Chrome. Uživatelé na sociální síti Reddit hlásí, že je viditelná změna k lepšímu. Sám tvůrce původního návodu uvádí, že z původní alokované velikosti 130 MB stoupla hodnota na 200 MB v paměti RAM.

Samozřejmě toto může mít neblahý vliv na smartphony, které nemají dostatek paměti RAM. Zde autor „erythrocytes64“ doporučuje, abyste trochu experimentovali s jinými hodnotami.

Pokud si nejste jisti nebo nemáte velké zkušenosti s podobným testováním, raději se nepokoušejte pohrávat s těmito hodnotami.

Zdroj: reddit.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

A já bych moc rád kdyby se dalo nějak přenastavit zobrazení záložek! Ty hloupé obrovské ikony ve 3 sloupcích se super krátkým textem jsou na houby. Chci normální seznam tak jak je to v Android browseru…

Vojtěch Navrátil

31. 3. 2014, 21:44

Děkuju za tip, na Gnexu je rozdíl vážně viditelnej. Doteď se mi Chrome dost zasekával a třeba posunování při načítání bylo nemyslitelný :)

Přemysl Vaculík

VIP 31. 3. 2014, 21:49

Výrazně se to zlepšilo?

Vojtěch Navrátil

31. 3. 2014, 22:39

Opravdu rozdíl :), tak 100-200%. Chrome jsem díky tomu nesnášel a teď super

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat