Motorola chtěla vyrobit Google telefon, Larry Page odmítl

Motorola chtěla vyrobit Google telefon, Larry Page odmítl
2014-03-16T09:32:43+02:00
• 16. 3. 2014

Když Google koupil Motorolu v roce 2012, dlouze se spekulovalo, že by toto spojení mohlo přinést ryze pravý Google telefon. Ten však nepřicházel a celá situace nakonec vyústila k prodeji Motoroly Lenovu. Na světlo světa se nově dostala zpráva od Amira Efratiho z The Information, který tvrdí, že za jedním z těch, kteří výrobu Google telefonu nepodporovali, byl spoluzakladatel Googlu Larry Page.

google_motorola

Dozvídáme se o tom, že sama Motorola velice toužila po tom, aby se takový chytrý telefon do prodeje dostal. Motorola chtěla úzce spolupracovat s vývojáři Googlu na zlepšení technologie zpracování přirozeného jazyka. Tím by došlo k lepšímu pochopení běžné řeči počítačem a uživatelé by tak nemuseli používat jen předdefinované příkazy, které známe nyní.

Díky takové integraci by mohlo dojít k lepšímu propojení mezi uživatelem a jeho chytrým telefonem. Vize Motoroly byla taková, že by dále došlo ke kombinaci cloudových služeb Googlu a výkonného hardwaru, který by zatápěl konkurenci.

V ten moment se prý do této záležitosti vložil sám Larry Page. Ten nebyl příznivcem takového telefonu. Stála za tím obava z možné ztráty partnerů, kteří využívají Android. Takovými partnery jsou například HTC, Samsung, Sony a další.

Mělo tedy dojít k zákazu spolupráce mezi Motorolou a divizí Android. Výrobce nicméně měl mít možnost pracovat s ostatními vývojovými skupinami (např. YouTube). To však na situaci nic moc nezlepšilo. Ostatní skupiny se do spolupráce s Motorolou také nehrnuly. To zejména proto, že Motorola pro ně postrádala určitou váhu, která by pro ně byla výhodná.

Google_Larry_Page_Statement

V neposlední řadě pak Google nevynaložil dostatečné úsilí k propagaci samotných přístrojů Motoroly. Kdyby totiž došlo k větší snaze ze strany Googlu, tak by Motorola opět mohla více konkurovat větším společnostem. A to Google z hlediska příjmů jednoduše nechtěl dopustit.

Motorola během tohoto období vydala Moto X a Moto G. A oba telefony na trhu rozhodně neudělaly ostudu. Jednalo se o povedené přístroje. Z pohledu uživatele je nicméně škoda, že nedošlo k lepší spolupráci a my se tak nedočkali skutečného Google telefonu.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat