iOS 7 má 85 % chytrých zařízení od Applu

iOS 7 má 85 % chytrých zařízení od Applu
2014-03-27T11:00:45+02:00
• 27. 3. 2014

Oficiální webové stránky společnosti Apple odhalují aktualizovanou statistku o přítomnosti jednotlivých verzích operačního systému iOS na chytrých zařízení. Tyto výsledky by měly především přinést vývojářům jasnější představu o tom, kolik potenciálních uživatelů si ještě může s danou verzí systému stáhnout jejich aplikace v obchodě App Store. Největší podíl samozřejmě zabírá nejaktuálnější v pořadí 7. verze.

iOS 7

Apple známý rychlou distribucí každé aktualizace, byť jen s minimálními úpravami nebo pouze bezpečnostními opravami, obnovil výsečový graf s podíly dílčích verzí systému iOS. Verze iOS 7 má v tuto chvíli nainstalováno 85 % chytrých zařízení, čímž od ledna stáhla podíl verze iOS 6 z původních 17 % na nynějších 12 %. Nakonec iOS 5 a nižší verze stále využívá 5 % uživatelů. Vytvořit statistiku nedostala žádná výzkumná společnost, nýbrž byla vytvořena na základě dat pořízených uživateli během používání App Storu.

Poprvé této možnosti využil Apple v prosinci roku 2013, kdy iOS 7 používalo 74 %, iOS 6 zabíral 22% podíl a 4 % patřila předchozím verzím. Úbytek podílu iOS 6 bychom mohli dát za vinu nejnovější verzi iOS 7.1, která výrazně zrychlila reakce u iPhonu 4, takže jeho uživatelé pravděpodobně neváhali a promptně prováděli softwarové aktualizace. Nicméně je jen otázkou času, kdy vývojáři posunou u svých aplikací hranice kompatibility.

Statistika iOS

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat