Zabezpečený BlackPhone jde do předprodeje

Zabezpečený BlackPhone jde do předprodeje
2014-03-01T09:30:57+02:00
• 1. 3. 2014
1

Doposud šifrovanou komunikaci v oblasti mobilních telefonů známe jen od kanadského BlackBerry. Španělská společnost GeeksPhone, od které přišlo na mobilní trh pár nevýrazných zařízení, přichází tentokrát ve spojení s bezpečnostní firmou Secure Circle s dalším alternativním řešením. Dlouho očekávaný telefon s názvem Blackphone si odbyl premiéru na veletrhu MWC v Barceloně a nyní odstartovat i samotný předprodej za lákavou cenu.

BlackPhone

Telefon rozhodně nebude vynikat dodanými specifikacemi, nýbrž svými bezpečnostními prvky. Ve vyšších patrech střední třídy byste našli daleko více obdobných modelů, ale již bez nějakého zabezpečení vašeho soukromí. Ještě před uvedením výbavy na pravou míru si nejprve zaslouží pozornost PrivatOS postavený na platformě Android, jelikož majitele čeká takřka nedobytná půda.

Ze všech stran uzamčený systém nabídne tři základní bezpečnostní služby, jejichž název je Silent Phone (bezpečná a šifrovaná VoIP komunikace), Silent Text (bezpečné zasílání SMS zpráv v zašifrované podobě) a Silent Contacts (ochrana vůči aplikacím vyžadující přístup do seznamu kontaktů).

Ačkoliv v dnešní době najdete mnoho aplikací, které dokáží dostatečně ochránit vaše uložená data, dvouleté předplatné neznamená 100% jistotu, jelikož celé bezpečnostní řešení funguje pouze tehdy, když komunikace probíhá pouze mezi dvěma Blackphony. Nicméně toto omezení Secure Circle částečně vyřešilo tím, že majitel zařízení dostane navíc 3 předplatné na jeden rok, které může rozdat těm blízkým, s nimiž je nejvíce v kontaktu.

BlackPhone Ochrana

Nakonec po uplynutí 1 roku je potřeba v aplikaci zakoupit jednotlivé služby za ne zcela přijatelné ceny pro běžného uživatele. Pomocí dodávané aplikace například můžete de-/aktivovat oprávnění instalovaných aplikací nebo Ad Blocker chrání před škodlivými reklamami.

Základní specifikace Geeksphone Blackphone:

  • Displej: 4,7-palcový IPS displej s HD rozlišením
  • Procesor: 4-jádrový s 2GHz frekvencí
  • RAM: 2 GB
  • Interní paměť: 16 GB (bez podpory microSD)
  • Fotoaparát: 8 MPx
  • Přední kamerka: 2 MPx
  • OS: PrivatOS (Android 4.4)
  • Ostatní: podpora LTE
  • Cena: 629 dolarů (tj. v přepočtu 12 548 Kč)

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

kde a od koho se dá koupit Bleckphone

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat