Apple: plné sklady iPhonu 5c a očekávaný úspěch iPhonu 6

Apple: plné sklady iPhonu 5c a očekávaný úspěch iPhonu 6
2014-03-08T08:00:29+02:00
• 8. 3. 2014

Zatímco na skladové zásoby levnější varianty iPhonu 5c upadá prach, tak společnost Apple vkládá obrovské naděje do příští vlajkové lodi, kterou se v tomto roce stane model iPhone 6. Nejnovější zprávy pocházejí od různých zdrojů z dálného východu, kde si kalifornský výrobce opět nechává zajišťovat výrobu připravovaného telefonu. Jediným výrobním partnerem i nadále samozřejmě zůstává společnost Foxconn.

Apple iPhone 5S a Apple iPhone 5C

Podle analytika z Citigroup Global Markets si Apple u Foxconnu objednal výrobu 90 milionů iPhonu 6. Tuto informaci potvrzuje také server DigiTimes, který za zdroj uvádí jednoho z tchajwanských dodavatelů. Nicméně očekávané rekordní tržby pravděpodobně potáhne dolů neustálý nezájem o model iPhone 5c, což má za následek to, že Apple má v současné době na skladu přes 3 miliony neprodaných zařízení.

Od konce roku 2013 je evidován pokles poptávky a zákonitě také samotných prodejů. Ukončení výroby nevyřeší výší skladových zásob, i když alespoň číslo dále neporoste. Média nejčastěji připisují nezájem vysoké prodejní ceně, ale zřejmě ani vysoký počet zařízení na skladě Apple nedonutí jít s konečnou cenou dolů, jelikož mají uzavřené smlouvy s prodejci o možné minimální ceně.

Zdroj: unwiredview.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat