Podíl iPhonu 5c na trhu nesplnil očekávání Applu

Podíl iPhonu 5c na trhu nesplnil očekávání Applu
2014-01-30T11:00:43+02:00
• 30. 1. 2014
2

Dalšího překročení rekordní hranice prodejnosti se po zveřejnění první finanční zprávy v tomto roce dočkala společnost Apple. Největším tahounem v posledním čtvrtletí loňského roku byl nečekaně opět vlajkový model iPhone 5s, kterého výrobce prodal slušných 51 milionů kusů. Generální ředitel zároveň netají mírné zklamání z nenaplnění prodejních předpokladů jeho plastové dvojky, iPhonu 5C.

Apple iPhone 5S a Apple iPhone 5C

Tim Cook uvedl, že model iPhone 5c představuje menší procento z celkových prodejů iPhonů, než si Apple původně myslel. Jako možný důvod neúspěchu udává absenci snímače otisků prstů s názvem Touch ID, který nepovažují za potřebný u iPhone 5c, jelikož jeho hlavní zaměření na mobilním trhu je na uživatele se zájmem o levnější variantu vlajkového modelu.

Všechny funkce význačné pro iPhone 5s údajně stále značně ubírají na pozornosti plastové varianty. Zatímco vedení kalifornského Applu nevydává žádné oficiální stanovisko, v kuloárech se začíná pomalu hovořit o tom, že iPhone 5c minimálně letos nedostane nového barevného nástupce.

Zdroj: appleinsider.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Julinek

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

„zaměření na mobilním trhu je na uživatele se zájmem o levnější variantu vlajkového modelu“… to je vtip, ne? Jak se muzou timhle ohanet? Pamatuji, jak jeste rikali, ze levne iphony delat nehodlaji. 5c je postizeny pestrobarevny bratricek stare 5ky. Tak at se nedivi, ze tu mrd*ku nikdo nekupuje :)

Jakub Peša

30. 1. 2014, 16:06

Že je na vině absence snímače otisku prstů? Vtipné. Já si myslím, že na vině je spíš to, že je drahej.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat