SettleApp – kdo komu dluží? aplikace, iOS

SettleApp – kdo komu dluží? [aplikace, iOS]
2014-02-05T15:16:10+02:00
• 4. 2. 2014
4

Světlo Appstore dnes spatřila nová aplikace od českých vývojářů, která nese příznačné jméno SettleApp. Ve své podstatě si za cíl klade udržet pořádek ve finančích transakcích, které se týkají vícero lidí dlužících si navzájem peníze.

1

Dobrým příkladem využití je třeba placení u oběda, když se chceme o účet rozdělit. Stačí si tak do aplikace zapsat částku, kterou buď dlužím někomu já, nebo naopak očekávám zpět. SettleApp navíc dokáže pracovat s vaším seznamem kontaktů, což vám nejen usnadní ukládání provedených transakcí, ale také poctí seznam dluhů případným obrázkem u kontaktu.

5  4

Na hlavní stránce tedy vidíme seznam všech těch, kteří si navzájem nějaké peníze dluží. Jak již standardní rozdělení barev napovídá, je-li částka, která se zobrazuje vedle jednotlivých jmen, červená, je právě ona osoba dlužníkem. Jako příklad si vezměme Jenny Cooper ze screenshotů nahoře, jejíž bilance je -89 dolarů, což je celková částka, kterou ještě musí splatit. Po rozkliknutí jejího jména dostaneme podrobnější přehled, a to komu konkrétně, kolik tzv. „visí“.

Na druhé kartě je zase zobrazen přehled všech transakcí, a to s informacemi jako kdo, kde, kdy a kolik platil. Nastavíte-li si při zaznamenávání platby také ikonku, díky které snadněji poznáte, za co byly tyto peníze utracené, zobrazí se právě zde. To však není jediná věc, podle které můžete účel události identifikovat, stačí si celou transakci při zakládání pojmenovat.

1  3  6

Jestliže se vám určitá částka vrátí, stačí po položce v seznamu známým gestem zprava přejet a vyvolat tak podrobnější nabídku, kde máte na výběr ze dvou možností. Buď můžete celou dlužnou částku smazat, díky čemuž se přestane kdekoli zobrazovat, nebo také odpustit pouze část dluhu.

Aplikace ale také dokáže postupně dluhy vyrovnávat, a to tím způsobem, že dluží-li vám například někdo 100 korun a zadáte do aplikace váš dluh jemu na 50 korun, zobrazí se místo několika položek pouze ta původní, avšak už s novou částkou.

logo-app SettleApp – track and settle up your debts easily Developer Zdarma iOS

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redaktor si nevyplnil profil

Komentáře

Hm, novinka – uz dlouho pouzivam Dlužníček od Destila, de facto temer ty same moznosti, a je i neplacena verze.

Přemysl Vaculík

VIP 5. 2. 2014, 11:12

Bylo to myšleno, jako nová verze.

Tadeáš Kříž

8. 2. 2014, 11:48

Treba by tato nova app byla konecne pouzitelna. Pouzivali jsme dluznicek s prateli do te doby, nez se cely rozdrbal, popridaval neexistujici lidi a platby mezi nima a od te doby v tu app uz nemame duveru.

hm, mne to neblbne … zatim … ;o)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat