Microsoft oznámil podporu Windows Phone od dalších výrobců

Microsoft oznámil podporu Windows Phone od dalších výrobců
2014-03-15T10:49:39+02:00
• 24. 2. 2014

Společnost Microsoft zveřejnila jména nových obchodních partnerů, kteří budou nabízet ve svém portfoliu zařízení běžící na operačním systému Windows Phone. Chystanou aktualizaci pod číselným označením 8.1 plánují v Redmondu vypustit letos na jaře, takže i tito výrobci by mohli přispět alespoň jedním modelem v základu s Windows Phone 8.1.

Applause-adds-Windows-Phone-apps

Nejdůležitějšími partnery pro Microsoft se staly společnosti Lenovo a LG, které zakončily loňský rok na čtvrtém a pátém místě mezi největšími výrobci chytrých telefonů. Nabídku Android zařízení v následujících měsících okoření o Windows Phone telefony. Ačkoliv jihokorejské LG dalo v roce 2010 šanci Windows Phone 7,  možný neúspěch zapříčinil to, že až teď dají této platformě druhou šanci.

Dvojici firem dále také doplní Foxconn, Gionee, JSR , Longcheer, Xolo a Karbonn, přičemž v současné době Windows Phone podporuje Nokia, Samsung, HTC, Huawei a ZTE. Závěrem Microsoft očekává celou řadu zařízení, která se budou lišit jak velikostí displeje, tak samotnou a často pro konečné uživatele rozhodující prodejní cenou.

Microsoft partneři

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat