Lenovo míří za Applem a Samsungem do Afriky

Lenovo míří za Applem a Samsungem do Afriky
2014-02-16T09:00:53+02:00
• 16. 2. 2014

Po vzoru jihokorejského Samsungu a kalifornského Applu jde na mobilní trh do Afriky další velký výrobce chytrých telefonů. Jde o čínské Lenovo, která se v loňském roce dostala do první pětice nejvýznamnějších výrobců. Společnost posílená nákupem Motoroly cítí stejnou příležitost, jak si nejen finančně přilepšit na rozvíjejících se trzích.

Lenovo logo

Prvním trhem, kam Lenovo zamíří za Samsungem, Applem a Nokií, bude Nigérie, která je označována za největší mobilní trh v Africe. Pro ně zde hraje klíčovou roli 150 milionů mobilních uživatelů. Následovat by měla Ghana, Pobřeží slonoviny, kde bude na úvod v prodeji nanejvýš 7 chytrých telefonů, mezi nimiž lze narazit na model S930, S650 nebo Vibe X.

Kupříkladu Vibe X disponuje 5palcovým IPS displejem s rozlišením 1080 x 1920 pixelů, čtyřjádrovým procesorem MT6589T od Mediateku s taktem 1,5 GHz, 2GB operační pamětí RAM, 16GB interní pamětí či 13megapixelovým fotoaparátem. Nicméně na dotažení se k prodejním číslům vedoucích výrobců to zřejmě ani zdaleka stačit nebude. Lenovo rozšířením svých zařízení minimálně ukrojí větší podíl v celosvětovém měřítku.

Zdroj: businessweek.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat