Jabra Style: Bluetooth headset recenze

Jabra Style: Bluetooth headset [recenze]
2014-02-19T14:30:44+02:00
• 19. 2. 2014

Přestože se v poslední době na poli doplňků pro naše smartphony vyrojila spousta nových hráčů, a to především v podobě „nositelné technologie“, kde jsou bezpochyby největším trendem chytré hodinky, potažmo potom  i obdobně chytré brýle, nesmíme zapomenout i na naše sluchové smysly. Příslušenství, které neodmyslitelně patří každému správnému businessmanovi; řidičům, kteří nechtějí riskovat 2 body a dvoutisícovou pokutu, ale i komukoli, kdo potřebuje telefonovat bez toho, aniž by musel v ruce držet telefon. Řeč je samozřejmě o tzv. bluetooth headsetech, na jejichž zástupce od firmy Jabra jsem se podíval.

IMG_9890

Na trhu je nepřeberné množství obdobných přístrojů ve všech možných kategoriích, ať už se snaží hrát na nízkou cenu, nebo naopak na jedinečný design a zpracování. Recenzovaný Jabra Style se ale snaží skloubit obě kategorie dohromady, přičemž za cenu do tisíce korun nabízí velmi kvalitní výkon.

Zpracování

Asi nejdůležitějším aspektem při výběru headsetu, který budeme celý den nosit na uchu, je rozhodně váha. V tomto ohledu Jabra Style určitě nezklame, protože výrobcem udávaná váha je pouze 10 g, což je pro srovnání podobný pocit jako nosit za uchem obyčejnou tužku.

IMG_9884

Pro samotné uchycení přístroje potom můžete využít dva způsoby, kdy jeden upřednostní hlavně nositelé brýlí.

Za uchem

Snímek obrazovky 2014-02-17 v 4.27.04 PM

Jedná se o to nejznámější uchycení bezdrátových headsetů, které spočívá v zaháknutí průhledné plastové „tyčky“ za ucho. Pokud, stejně jako já, nosíte brýle, připravte se na to, že i s velmi tenkými „koncovkami“ (to zahnuté za uchem) vám nebude Jabra Style pořádně držet.

V uchu

Snímek obrazovky 2014-02-17 v 4.28.11 PM

Ať už vám varianta nošení přístroje za uchem z jakýchkoli důvodů nevyhovuje, můžete lehkým nasazením další části docílit toho, že bude možné přístroj zastrčit přímo do ucha. Přinese to jisté výhody, a to především možnost využívat Jabra Style bezproblémově společně s brýlemi, ale i pohodlnější nošení. Na druhou stranu musíte počítat s mírnou ztrátou „bezpečí“ při nošení. Přeci jen tímto způsobem drží headset o poznání hůře v uchu, což poznáte především při rychlejších pohybech, kdy má tendenci z ucha vypadávat.

IMG_9892 IMG_9884

Kompatibilita

Nespornou výhodou Jabra Style je kompatibilita jak s Androidem, tak i s iOS, přičemž je k bezdrátovému přenosu využito úsporné Bluetooth 4.0. Párování je potom ještě o to snažší, máte-li ve vašem zařízení NFC, které najdeme právě i v Jabra Style. Ke spárování potom stačí přiložit k sobě. Jinak ale proces není o nic těžší, stačí zařízení jednou spárovat s pomocí namluvené nápovědy, hrající přímo z Jabra Style.

V rané fázi vývoje iOS 7 jsem měl s připojením opravdu velké problémy, kdy často docházelo k odpojování headsetu a jedinou pomocí bylo zařízení odpojit a znovu správovat, přičemž k vyvolání problému stačilo vzdálit se z dosahu Bluetooth nebo jedno ze zařízení vypnout. Na Androidu 4.4, na kterém jsem zařízení testoval, už ale všechno fungovalo, jak má.

Baterie – headset i telefon

Výrobcem slibovaná výdrž je 6 hodin telefonování a až 7 dní ve standby režimu. To musím potvrdit, protože s relativně častým používáním bylo nutné nabíjet headset maximálně dvakrát do týdne, přičemž nabití „z nuly na sto“ trvá asi dvě hodiny.

Nejvíce jsem se obával rychlého vybíjení baterie telefonu, což se však potvrdilo jenom u rok starého iPhonu 5, kdy opravdu jednomu procentu baterie odpovídalo pouze několik málo minut. Na Nexusu 5 bylo ale používání sotva znát, na celkové výdrži se neustále připojený headset podepsal pouze řádově jednotkami / desítkami minut.

 IMG_9892 IMG_9884
 

Kvalita zvuku

Posoudit zvuk není nikterak lehké, protože se jedná o velmi osobní pocit. Musím ale uznat, že kolikrát mi přišel hlas zřetelnější, ale především mnohem hlasitější, než z reproduktorů telefonu. Vyšší hlasitost se ale podepsala na tom, že v okolí bylo hovoru slyšet také mnohem víc. Jinak se ale kvalitě zvuku nedá nic vytknout.

Graf ceny produktu Jabra Style poskytuje server Heureka.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redaktor si nevyplnil profil

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat