BlackBerry oznámilo telefony Z3 a Q20 #MWC2014

BlackBerry oznámilo telefony Z3 a Q20 #MWC2014
2014-03-15T10:53:41+02:00
• 26. 2. 2014
2

Pod rouškou tajnosti uvedla společnost BlackBerry na letošním ročníku veletrhu MWC v Barceloně dva nové modely, které kanadský výrobce ani dnes po představení nějak výrazně neprezentuje. Jejich specifikace nejsou do posledního detailu známy, stejně jako jejich skutečná podoba. Každopádně několik informací kolem BlackBerry Z3 a BlackBerry Q20 je k dispozici, takže rozhodně stojí za zmínku.

BlackBerry John Chen

BlackBerry Z3, dříve známé jako Jakarta, vychází z partnerství s Foxconnem, který jej vybavil 5palcovým QHD displejem. Jeho hardwarová stránka zahrnuje dvoujádrový procesor Snapdragon 400 od Qualcommu taktovaný na 1,2 GHz, 1GB operační paměť RAM a vnitřní paměť o velikosti 8 GB. Zatímco zadní část ponese 5megapixelový fotoaparát,  čelo doplňuje 1,1 MPx kamerka. Ostatní specifikace odhalují BlackBerry OS ve verzi 10.2.1 nebo přítomnost FM rádia. Prodej má startovat od dubna v Indonésii za cenu 200 dolarů (tj. v přepočtu 3 975 Kč bez daně a dalších poplatků).

BlackBerry Z3

V případě modelu Q20 lze očekávat 3,5palcový displej vložený do těla vyrobeného z prvotřídních materiálů. Zapadat by měl do skupiny tzv. BlackBerry Classic, která bude vynikat tím, co je donedávna přivádělo k největším úspěchům. Konstrukce nabídne hardwarovou QWERTY klávesnici, trackpad a čtveřici kontextových tlačítek. Také se spekuluje o větší baterii nebo o zahájení prodeje až na začátku druhé poloviny tohoto roku. Nezbývá tedy než doufat, že výrobce v nejbližší době strohé informace udá na pravou míru.

BlackBerry Q20

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Šimon-Erich Jelínek

27. 2. 2014, 0:17

Tak jednak to není QHD, ale 960×540 a za druhé to bude 1,5 GB RAM.

Dušan Hesko

26. 2. 2014, 14:30

Tá fotka Q20 je koncept alebo real ? Vypadá dobre, len škoda toho neskorého uvedenia, dúfam že sú to len dohady :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat