BlackBerry zabere 98 % z nového systému řízení Pentagonu

BlackBerry zabere 98 % z nového systému řízení Pentagonu
2014-01-21T12:00:22+02:00
• 21. 1. 2014

Konec ledna přinese společnosti BlackBerry výraznější navýšení čísel v počtu aktivních zařízení. Přispět k tomu má nový systém řízení v Pentagonu, který vejde v platnost už 31. ledna. Ministerstvo obrany zvolilo jako dvorního dodavatele právě kanadského výrobce, jehož situace není zrovna přívětivá.

BlackBerry Pentagon

Projekt za 16 milionů dolarů, fungující od roku 2012 má zaměstnance doslova odpoutat od stolních počítačů k chytrým zařízením, jejichž přenositelnost je mnohem lepší. Přesněji 300 tisíc vybraných zaměstnanců získá k práci jeden z 80 tisíc BlackBerry telefonů nebo dohromady 1 800 zařízení s platformou Android a iOS. Ty mají mít speciální zabezpečení, které zabrání úniku jakýchkoliv interních dokumentů.

Seznam dostupných zařízení se skládá z Motoroly Droid Razr, iPadu 3. a 4. generace, iPhonu 4S a 5, Samsungu Galaxy Note 10.1 a Galaxy S3. Zajímavostí je, že jediné druhy modelů od BlackBerry nejsou ministerstvem upřesněny. Zařízení od Applu navíc také dostanou speciální App Store pouze se 16 aplikacemi, speciální šifrovací klíče, podnikový email, možnost připojení k serveru ministerstva obrany. Nakonec až v květnu bude přidán obchodní software, zahrnující sadu Microsoft Office.

Zdroj: nextgov.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat