Uživatelé Androidu průměrně prosurfují 2,2 GB dat

Uživatelé Androidu průměrně prosurfují 2,2 GB dat
2014-01-03T10:30:23+02:00
• 3. 1. 2014
2

Společnost Sony Ericsson není snad potřeba ani představovat. Jejich rozdělení z konce roku 2011 vyústilo k rozštěpení plánů, kde japonské Sony pokračovalo ve výrobě telefonů a švédský Ericsson zůstal sice v oboru, ale zaměřil se na telekomunikační sítě. Díky dostatečnému přehledu v této oblasti zveřejňují mobilní studii za uplynulý rok, která za rok 2013 připisuje uživatelům systému Android jedno méně významné prvenství.

Ericsson

Letošní zpráva odhalila, že majitelé zařízení s operačním systémem Android za jeden měsíc v průměru prosurfují 2,2 GB mobilních dat, což je zároveň nejvíc ze všech ostatních platforem. Druhá příčka patří jablečnému iOS se spotřebou 1,7 GB dat a třetí místo s 1,4 GB si připisuje Windows Phone. Každopádně už v příštím roce můžeme podle Chetana Sharma očekávat minimálně u zařízení s Androidem průměrnou spotřebu 4 GB mobilních dat za měsíc.

Screenshot_219

Teorií, proč prvenství patří právě Androidu, může být mnoho. Sharma dodává, že větší úhlopříčky displejů často znamená stahování objemnějších souborů vyžadující více pixelů. Dále také například open source systémy dovolují stahovat lokalizační údaje u spuštěných aplikací na pozadí.

Jiní naopak zmiňují lákadlo v podobě kvalitního displeje, na němž jsou uživatelé nuceni sledovat filmy nebo různé seriály. V budoucnu lze očekávat významný růst u platformy Windows Phone 8, který v tomto roce obdrží očekávanou aktualizaci s označením GDR3 zahrnující podporu Full HD displejů.

Ericsson - analýza dat

Zdroj: ericsson.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Sprostosť odkud autor tieto štatistiky ma :-D 2,2GB dat je v dnešní dobe spis k smichu tohle ja presurfuju tak za necelej tyden cca.4-5.dnu to mam iPhone5 kde fungujú jak na 3G tak aj na LTE ale pokud berieme do úvahu pouze lowendove telefóny s androidem kde užívateľ je skupy na dáta a je pripojený denne na wifi tak to bych tomu veril ale vim podle sebe ze 2,2GB mam prumeru na 5.dnu a to jsem jeste na domácej wifi

MedialniCentrum

5. 1. 2014, 5:53

Presne!

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat