Rockchip představí vlastní chytré brýle

Rockchip představí vlastní chytré brýle
2014-01-05T09:00:10+02:00
• 5. 1. 2014
2

Rok 2014 má prozatím nakročeno k tomu, že se stane přelomovým pro určitou oblast chytrých zařízení. Část výrobců totiž zaměřuje vývoj na chytré hodinky, kdežto někteří mají mnohem větší záměry. Odvětví chytrých brýlí k dnešnímu dni čítá pouze několik unáhlených pokusů a je jen otázkou času, kdy a kolik společností dokáže využít ještě relativně velkého prostoru k prosazení. Letos lze očekávat zahájení prodeje Google Glass, které již stihla přeskočit společnost Vuzix s brýlemi M100. Do této řady doplňků dalšího zástupce představí Rockchip na blížícím se veletrhu CES v Las Vegas.

Chytré brýle Rockchip

Výrobce cenově dostupných čipsetů vstupuje do nového podnikatelského segmentu, kde hodlá prosazovat vlastní řešení chytrých brýlí. Oficiální představení proběhne už příští týden na veletrhu CES, kdy poté budeme znát podrobnější informace kolem tohoto zařízení.

V současnosti je odhaleno pouze pár základní specifikací, mezi které patří dvoujádrový procesor RK3168 z vlastní dílny taktovaný na 1,6 GHz, obrazovka s HD rozlišením, 5megapixelový fotoaparát se schopností pořizovat videa ve Full HD kvalitě, GPS, Bluetooth a WiFi přijímač.

Doposud není ani známo, jakou cestou chce Rockchip dodávat aplikace třetích stran. Zda zařízení dostane zelenou od Googlu a s tím spojenou podporu jejich aplikací včetně obchodu Play, nebo mají připravený vlastní obchod s aplikacemi. V úvodu prodeje lze očekávat, že první měsíce výrobek nepřekročí domácí hranice a bude nabízen jen na místním trhu.

Zdroj: gizchina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Lukáš Eis

5. 1. 2014, 16:48

Vidim to jenom já a nebo na tom obrázku je napsaný „Dural“ core?

jo je to tam

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat