V roce 2013 bylo na Kickstarteru vybráno 480 milionů dolarů

V roce 2013 bylo na Kickstarteru vybráno 480 milionů dolarů
2014-01-13T08:15:28+02:00
• 13. 1. 2014

Jedna z nejúspěšnějších a největších crowdfundingových platforem, Kickstarter, odhalil světu přesná čísla za rok 2013, potvrzující zájem lidí o podporu nadějných projektů. Pod pojmem crowdfunding si můžete představit internetovou sbírku, kde po dosažení určitého finančního limitu jsou různé projekty realizovány a vy přednostně podle výše vynaložené investice obdržíte odměnu. Nikoliv finanční, ale většinou plynoucí přímo z úspěšného projektu.

Kickstarter

V loňském roce dokázalo 3 miliony uživatelů vynaložit 480 milionů dolarů (tj. v přepočtu 9,62 bilionů korun) na projekty u Kickstarteru. Při přesnějším zaměření každý den přitékalo 1,3 milionů dolarů nebo každou minutu bylo přispěno 913 dolary. Z těchto čísel přes 800 tisíc uživatelů přispělo minimálně na 2 projekty a necelých 81 tisíc přispělo dokonce na více než 10 projektů, přičemž uživatelé pochází z 213 rozdílných zemí.

Nicméně v konečném výsledku dostalo šanci realizace pouze 19 911 projektů. Porovnání s rokem 2012, kdy bylo od 2,4 milionu uživatelů vybráno 320 milionů dolarů, jen potvrzuje rapidně stoupající zájem. Do budoucna se očekává, že tento trend bude i nadále pokračovat strmě nahoru. Nakonec mezi tři nejznámější projekty za rok 2013 lze určitě zařadit chytré hodinky Pebble a herní konzoli Ouya.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat