Panasonic Toughpad FZ-M1: počítač převtělený v tablet

Panasonic Toughpad FZ-M1: počítač převtělený v tablet
2014-01-11T10:40:27+02:00
• 11. 1. 2014

Opravdu nevšední zařízení do své řady představila v Las Vegas společnost Panasonic. Na první pohled může tablet za snímku vypadat jako jen dalších chytré zařízení s odolnějším tělem, ale opak je pravdou. Návštěvníci veletrhu CES měli možnost vidět novinku s názvem Toughpad FZ-M1, která především mile překvapí hardwarovou výbavou a bude ji při tom doplňovat systém od Microsoftu.

Panasonic Toughpad FZ-M1

Neobyčejný tablet nabídne v čele 7palcový displej, který lze ovládat i pomocí rukavic a jeho čitelnost by měla být zcela dostačující i při denním světle. Uvnitř překvapí 4. generace procesoru Core i5 vPro od Intelu, jehož výkon nevyžaduje žádný chladicí ventilátor. Další prvky zahrnují 8GB operační paměť RAM, 256GB interní SSD paměť, kterou navíc rozšíříte přes slot na paměťové microSD karty.

Prostředím uživatele doprovodí systém Windows ve verzi 8.1. Ostatní specifikace slibují podporu LTE sítí, NFC, Bluetooth, GPS modul, USB 3.0, WiFi a UHF RFID. Mohutné tělo ochrání zařízení vůči vodě až do hloubky 5 metrů, což zaručují získané certifikace IP 65 společně s MIL-STD-810G. Podle výrobce je Toughpad FZ-M1 jeden z nejtenčích a nejlehčích odolných tabletů se 7palcovým displejem a Windowsem. Tím budou chtít zapůsobit na budoucí majitele, jelikož samotná prodejní cena nebude zrovna nízká.

Panasonic Toughpad FZ-M1 - přední část Panasonic Toughpad FZ-M1 - zadní část

Jednotlivci by asi marně hledali vhodné uplatnění u tak robustního tabletu, tudíž zaměření prodeje půjde hlavně na firmy, kde jsou zaměstnanci vystaveni extrémním podmínkám a mohou při své práci uplatnit odolné prvky. V závěru nebude od věci zmínit, že jej na trhu zakoupíte od jara za cenu 2 100 dolarů (tj. v přepočtu 42 305 kč bez daně a dalších poplatků).

Zdroj: wmpoweruser.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat