Osobní asistentka také pro Windows Phone? spekulace

Osobní asistentka také pro Windows Phone? [spekulace]
2016-08-02T22:27:56+02:00
• 30. 1. 2014

Bez většího rozmýšlení můžeme říct, že éru „osobních asistentů“  naplno odstartoval Apple, a to představením Siri, která byla exkluzivitou v tehdy nově představeném iPhone 4S. Od té doby však hlasové ovládání telefonu urazilo velký kus cesty a rozšířilo se především na většinu dostupných platforem. Ať už se tu bavíme o progresu původní jablečné Siri, která se dočkala nových funkcí a výraznou změnou také prošel její hlas, či o konkurenčních programech, jako například S Voice od Samsungu nebo například LG Quick Voice. Vyrojilo se také nepřeberné množství nezávislých aplikací třetích stran, které nabízely podobné možnosti. Vždy se však nějak opomíjel Windows Phone od Microsoftu, který se žádné podobné oficiální vymoženosti nedočkal.

mscortana1_640_large_verge_medium_landscape

To by se ale podle zvěstí mělo brzy změnit. Na internet se po několika dřívejších náznacích příchodu podobné virtuální asistentky dostalo video, které ji zachycuje přímo „v akci“. Pokud se jedná o pravdivé video, Microsoft by měl tento svůj výtvor pojmenovat Cortana, což by měl být také odkaz na postavu z herní série Halo.

Na videu můžeme vidět spuštění Cortany, jak můžeme vidět také u většiny obdobných aplikací, a to podržením hlavního tlačítka. Stejně se dočkáme hlasové odpovědi na naše příkazy a dotazy. Jak by mohl mobilní osobní asistent od Microsoftu vypadat, můžete sami posoudit na uniklém videu.

Zdroj: bgr.in

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redaktor si nevyplnil profil

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat