BlackBerry žaluje výrobce Typo Keyboard

BlackBerry žaluje výrobce Typo Keyboard
2014-01-08T15:00:17+02:00
• 8. 1. 2014
1

Amerického výrobce přídavné klávesnice s názvem Typo Keyboard požene kanadská společnost BlackBerry k soudu. Ti z vás, kdo si koncem roku všimli nápadného doplňku v podobě QWERTY klávesnice pro iPhone 5 a SS, tak ještě v předprodeji se stane předmětem soudního jednání. Při bližším zkoumání dáte sami za pravdu BlackBerry, že skutečně jde o takřka totožnou klávesnici z vlajkového QWERTY modelu Q10.

BB

Kanadský výrobce podává žalobu kvůli porušení jejich duševního vlastnictví, přesněji týkající se patentů na klávesnici. Podle právníka společnosti BlackBerry, Steve Zipperstein jde o do oka bijící porušení a plánují kultovní klávesnici intenzivně chránit proti společnosti, která se snaží kopírovat jedinečný design.

Typu vs. BB

BlackBerry pravděpodobně bude požadovat spravedlivou finanční kompenzaci za používání jejich technologie. I přes to výrobce Typo Keyboard zůstává v klidu, což dokazují ve zveřejněném prohlášení.

,,I když respektujeme BlackBerry a jejich duševní vlastnictví, věříme, že BlackBerry nemá nároky proti Typo opodstatněné a máme v úmyslu případ důrazně hájit. My jsme nadšeni z našeho inovativního designu klávesnice, která je vyvrcholením mnohaletého vývoje a výzkumu.“

Zároveň tímto sporem údajně nemají být provedené předobjednávky nějak ovlivněny. Nakonec případný úspěch může ještě hrát BlackBerry do karet a představit podobné příslušenství pro většinu vlajkových lodí ostatních výrobců chytrých telefonů.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Ti z vás, kdo si koncem roku všimli nápadného doplňku v podobě QWERTY klávesnice pro iPhone 5 a SS….. že by limitovaná edice pro Německo =D

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat