Apple pracuje na optické stabilizaci a automatickém ostření

Apple pracuje na optické stabilizaci a automatickém ostření
2014-01-12T09:00:02+02:00
• 12. 1. 2014

Apple nikdy nesázel na počet megapixelů. Úplně první iPhone nabízel 2 Mpix, ovšem v době, kdy Nokia prodávala telefony s 5 Mpix. Další 3 roky trvalo Applu, než nasadil 5 Mpix do iPhonu verze 4. Ovšem ani poslední verze 5s není tam tom o mnoho lépe se svými 8 Mpix. Zatímco konkurenční firmy do svých top modelů zcela běžně nasazují 13 Mpix senzory.

Navzdory tomu iPhone zcela drtivě v recenzích poráží všechny Android telefony a jediným aktuálním konkurentnem se zdá být stále Nokia. Apple totiž sází na kvalitnější čočky, větší body a senzory, pokročilé algoritmy zpracování obrazu, a nikoliv jen na počtu Mpix. Jediným současným nedostatkem na nejnovějším modelu je právě chybějící optická stabilizace, která umožňuje dosažení mnohem lepších výsledků při nízkém osvětlení a lepší videa.

Nyní však můžeme potvrdit, že Apple již pracuje na svém řešení optické stabilizace a vylepšeném automatickém ostření videa. Před pár dny totiž Apple podal patentovou přihlášku k americkému patentovému úřadu obsahující popis funkčnosti celého řešení.

iPhone-OIS-patentApple bude používat kmitací cívku a motorkový pohon k pohybu čočky v nejrůznejších směrech kolem optické osy, což zajistí oboje naráz – optickou stabilizaci a lepší ostření obrazu. V patentové přihlášce je uveden vývoj již od začátku roku 2012, což by potvrzovalo nové spekulace o iPhonu 6 obsahující optickou stabilizaci.

Zdroj: pocketnow.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Martin Krejza

Zajímám se o mobilní platformy a v současné chvíli vlastním zařízení s iOS a OSX.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat