Prvním CEO firmy Newkia je Urpo Karjalainen

Prvním CEO firmy Newkia je Urpo Karjalainen
2013-12-02T11:00:12+02:00
• 2. 12. 2013

Spekulace ze září tohoto roku týkající se založení firmy Newkia podle posledních informací přecházejí do reálné podoby. Bývalí manažeři a zaměstnanci z finské společnosti Nokia skutečně plánují vyrábět chytré telefony s operačním systémem Android pod vlastní značkou Newkia a akcionáři již stihli oficiálně jmenovat prvního generálního ředitele.

Newkia

Historicky prvním CEO se stal Urpo Karjalainen, který má za sebou zkušenosti jak od finského výrobce, tak měl dokonce možnost pracovat i u kanadského BlackBerry. Samotný předseda představenstva a spoluzakladatel společnosti Newkia, Thomas Zilliacus označil Karjalainena za „nejdokonalejšího mobilního manažera v Asii za posledních 15 let“.

Právě podle Zilliacuse zaznamenala Nokia pod vedením Karjalainen v Asii období největšího zisku a zároveň zabírala největší podíl na trhu. „Žádný jiný mobilní manažer v Asii nemá kontakty, vliv, důvěryhodnost mezi mobilním operátory v Asii, distributory a prodejci, jaké má on,“ dodal závěrem. Co se týče práce u společnosti BlackBerry, tam zastával provozní pozice se zaměřením na mobilní trh v Indii, jihovýchodní Asii, Austrálii, Novém Zélandu a některých částech Číny.

Výrobce bude sídlit v Singapuru a jejich výrobky budou nejprve zaměřeny na trh v Asii a Tichomoří. Nakonec zda vůbec ponesou první zařízení pojmenování Newkia, není prozatím oficiálně známo.

Urpo Karjalainen (vlevo)

Zdroj: intomobile.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat