První zařízení s Ubuntu Touch přijde příští rok

První zařízení s Ubuntu Touch přijde příští rok
2013-12-13T09:00:05+02:00
• 13. 12. 2013

Zakladatel společnost Canonical v jednom z rozhovorů potvrdil novou spolupráci s prozatím neupřesněným výrobcem zařízení. Po nevydařené kampani s Ubuntu Phone na Kickstarteru se sice musel celý projekt smířit s neúspěchem, ale společnost podle svých dalších kroků to rozhodně nevzdává a hledá alternativní možnosti, jak alespoň dostat jejich Ubuntu OS do oběhu a mezi uživatele chytrých telefonů.

ubuntu-phone

Mark Shuttleworth v rozhovoru pro CNET prozradil, že uzavřel dohodu s prozatím nejmenovaným výrobcem chytrých telefonů, který dostane Ubuntu OS na zařízení zapadající do vyšší třídy během příštího roku. Jestliže si vzpomínáte, tak podobné zprávy jsme se dočkali už v lednu tohoto roku, kdy Canonical pro následující rok taktéž sliboval zařízení se samostatným systémem Ubuntu.

V současné době probíhají důležitá jednání s dalšími čtyřmi výrobci chytrých telefonů, kteří by mohli představit model nabízející v základu platformu Ubuntu. Samotný Canonical čítá ve svém seznamu několik významných partnerů, kupříkladu Vodafone, Verizon, Deutsche Telecom, T-Mobile, 3, EE, KT, SK Telecom, PT, ale ani jeden se bohužel nezabývá tolik důležitou výrobou.

V roce 2014 bude na trhu s operačními systémy bezpochyby probíhat velký konkurenční souboj, jelikož se očekává velký příchod Tizenu, zmiňovaného Ubuntu Touch a v neposlední řadě také Sailfish OS nebo Firefox OS. Navíc do toho Android, iOS, Windows Phone bude chtít posilovat své postavení na trhu, kde dlouhodobě drží většinový podíl.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat