Nový USB konektor nejen pro smartphony v přípravě

Nový USB konektor nejen pro smartphony v přípravě
2013-12-05T08:45:42+02:00
• 5. 12. 2013
3

Pokud se podíváme na trendy ve vývoji technologií, většinou se objevují novinky u procesorů, displejů a jiných součástek. Na nové baterie si ještě počkáme, ale zřejmě se brzy objeví nový typ konektoru USB. Každý smartphone, tablet nebo jiné zařízení je dnes vybaveno většinou microUSB konektorem, který slouží na přenos dat a dnes již i pro nabíjení baterie.

k-bigpic

Bohužel je zde jedna nepříjemnost, která trochu stěžuje používání microUSB. Sami se zamyslete nad tím, jestli jste museli třeba v noci hledat správnou pozici kabelu, abyste jej zasunuli do zařízení. Už příští rok by se měl objevit konektor Typ-C, který bude reverzibilní. To znamená, že si již nebudeme muset dělat starosti, jestli USB vložíme správně. V podstatě se bude jednat o podobné využití jako u Lightning konektoru od Applu.

Typ-C bude součástí standardu USB 3.1, u kterého je teoretická rychlost 10 Gbps. Prozatím nemáme k dispozici jakékoliv fotografie – na ty si budeme muset počkat. Velikost by měla přibližně odpovídat microUSB. Odhadujeme, že novinka se zalíbí nejednomu majiteli mobilního zařízení.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Radek Benes

5. 12. 2013, 21:49

Pritom staci uplne malo, ted me to tuklo u kabelu od Moto G – má tu plastovou kostičku u konektoru do obloučku, takže hned při uchopení do ruky vím, jakým směrem je

Tomáš Zelina

5. 12. 2013, 21:35

Nevím, co na tom všichni mají, vždyť oproti výhodě jednotného konektoru napříč všemi zařízeními je tohle naprostá prkotina, která zabere max. 10 sekund… Už se těším, jak se bude řešit, jestli jsou jednotlivé nabíječky kompatibilní s telefony… (Jako někdy v roce 2005)

Radek Benes

5. 12. 2013, 21:50

tak je fakt, ze kdyz uz delali jeden konekotr, mel byt idealne kulaty, tohle je pomerne opruz, zvlast pak potme…nebo pripojit nabijecku za jizdy v aute je uplne nemozne…ale kdyz uz to tak je, zmena mi taky prijde jako blbost…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat