Nokia vyhrála další patentový spor s HTC

Nokia vyhrála další patentový spor s HTC
2013-12-04T06:30:00+02:00
• 4. 12. 2013
2

Nokia, jakožto jedna z největších firem vlastnící nejvíce patentů v mobilní oblasti, vyhrála spor s HTC. Podařilo se jí vyhrát soudní spor v Anglii, kde vrchní soud nařídil předběžné opatření vůči taiwanskému výrobci. Jedná se o rozpor v patentu Nokie pod číslem EP0998024 a názvem „modulární struktura pro vysílač a mobilní stanici“.

HTC argumentovalo, že technologie je součástí čipů od společnosti Qualcomm a měla by platit dohoda mezi společnostmi Nokia a Qualcomm ze Spojených států. To soudci nestačilo a vydal příkaz, který byl odložen až do pátku pro možnost odvolání se ze strany HTC. Pokud se tak nestane, Nokia by mohla podat zákaz prodeje zařízení HTC One Mini ve Velké Británii.

htc_one_mini_silver-580-90

HTC One mini se stává další obětí a zákaz prodeje zřejmě bude platit od 6. prosince 2013. HTC také upozornilo na ostatní výrobce, jako je Apple, BlackBerry, Google, LG, Samsung a Sony, které dle HTC všechny porušují patent, ale ani to nestačilo zachránit jejich případ.

Nokii se již dříve podařilo zakázat dokonce celou řadu One. HTC bylo nuceno změnit rádio a mikrofon uvnitř zařízení. Finský výrobce také vyhrál proti HTC ohledně svých bezdrátových patentů a patentu šetřící baterie v Německu.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Martin Krejza

Zajímám se o mobilní platformy a v současné chvíli vlastním zařízení s iOS a OSX.

Komentáře

Monfalwar Mar

4. 12. 2013, 15:33

omyl v tisku :D

U konce

:

Nokii se již dříve podařilo zakázat dokonce celou řadu One, nutící HTC změnit rádio a mikrofon uvnitř zařízení. Nokia také vyhrála proti HTC ohledně svých bezdrátových patentů a patentu šetřící baterie v Německu.

Nokia dosáhla prodejní zákaz proti Jeden smartphone linii ve Velké Británii dříve, nutí HTC změnit rádia a mikrofony uvnitř One . Nokia také vyhrála proti HTC ohledně svých bezdrátových patentů a patentu šetřící baterii v Německu.

Přemysl Vaculík

VIP 4. 12. 2013, 15:37

Chyba opravena. ;)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat