Nokia představí model R – mobil staré konstrukce

Nokia představí model R – mobil staré konstrukce
2013-12-10T16:00:56+02:00
• 10. 12. 2013

Zahraniční server PhoneArena získal od anonymního zdroje exkluzivní informace týkající se neznámého telefonu, který společnost Nokia momentálně testuje pouze u vybraných uživatelů. Finský výrobce eviduje větší příjmy ze segmentu nižší třídy, kam převážně spadají modely Asha a pravděpodobně tak chystá další rozvětvení svého portfolia o ještě více nenáročnější zařízení.

Nokia R

Telefon o rozměrech 116,4 x 50,3 x 13,25 mm je přezdíván Nokia R a disponuje 2,4palcovým displejem se 65 000 barvami zaujímající rozlišení 240 x 320 pixelů. Jeho vzhled vychází z nejnovějších modelů Asha, čemuž napovídá i lákavé barevné provedení. Uvnitř můžeme očekávat předinstalovaný systém Nokia OS, který se nyní využívá pod označením Series 30 nebo 40.

Mezi základní funkce lze dále zařadit 16MB paměť RAM, FM rádio, MP3 přehrávač a o výdrž se zároveň postará baterie s kapacitou 1100 mAh. Dočkat bychom se měli pouze podpory 2G sítí, což při dnešních pokrokových technologiích nedává příliš smysl, ale i tak může Nokia sklidit úspěch v rozvojových zemích. Konec konců představení předpokládejme v rozmezí dubna až května příštího roku.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat