Novinka News+ od tvůrců gReaderu v Obchodě Play

Novinka News+ od tvůrců gReaderu v Obchodě Play
2013-12-27T12:19:55+02:00
• 27. 12. 2013

Bude tomu téměř půl roku, kdy byla zrušena velmi populární služba Google Reader. Mnoho uživatelů bylo donuceno k tomu, aby využívalo nové služby. Některé z nich nabízely mnoho zajímavých funkcí, které služba od Googlu neměla. Google Reader byl však populární pro svou jednoduchost a dobrou použitelnost v mobilních telefonech a tabletech. Nyní se na Google Play dostala nová aplikace News+, která by mohlo zaujmout uživatele RSS čteček.

nexusae0_320

Aplikaci vydali vývojáři z Noinnion. Ti se již dříve dostali do povědomí uživatelů jejich aplikací gReader. Vývoj na News+ začal zhruba před 6 měsíci, tedy v době, kdy gReader přidal podporu pro Feedly. Nová aplikace obsahuje mnoho funkcí z gReaderu. Nacházíme zde podporu podcastů, notifikací, čtení v offline režimu, podpora text-to-speech, více režimů prohlížení a Tasker plugin.

Uživatelské rozhraní je optimalizováno jak pro telefony, tak i pro tablety. Pro lepší použitelnost navíc má aplikace zakomponovaný noční režim a několik témat, která si mohou uživatelé vybrat. Prozatím však nepodporuje widgety, ale ani zde bychom neměli být v budoucnu ochuzeni. Vývojáři slibují, že na jejich podpoře pracují a měla by být obsažena v budoucí aktualizaci.

 Screenshot_2013-12-25-18-18-28

Aplikace News+ byla navržena tak, abyste měli pohromadě veškerý obsah z jiných služeb. Po nainstalování aplikace podporuje pouze zprávy z Google News. Pro zobrazení zpráv z jiných služeb je nutno doinstalovat rozšíření, která jsou dostupná na Google Play. Rozšíření můžete nainstalovat pak i z dalších zdrojů. Pro tvorbu rozšíření je dostupná API na GitHub. Bohužel aplikace zatím nepodporuje Feedly. Můžeme však očekávat, že se v budoucnu podpory této služby dočkáme. Seznam všech rozšíření je nicméně i tak solidní. Přesvědčit se můžete v odkazech níže.

logo-app InoReader | News+ noinnion Zdarma ANDROID
logo-app BazQux Reader | News+ noinnion Zdarma ANDROID
logo-app Tiny Tiny RSS | News+ noinnion Zdarma ANDROID
logo-app FeedBin | News+ noinnion Zdarma ANDROID
logo-app NewsBlur+ extension for News+ Asaf Geva 1,53 US$ ANDROID
logo-app Pocket+ extension for News+ Asaf Geva Zdarma ANDROID

Kromě těchto služeb jsou podporována rozšíření pro SubReader, Reedah, CommaFeed a Google Reader API Clones. Jejich instalace však není přes samotný Google Play, ale přes sideload, nebo již zmíněný GitHub.

 Screenshot_2013-12-25-18-18-42 Screenshot_2013-12-25-18-18-14 Screenshot_2013-12-25-18-17-59

Aplikace je v Google Play zpřístupněna zdarma nebo za poplatek 129 Kč. Pokud se rozhodnete pro verzi Premium, budete mít k dispozici aplikaci bez reklamy a k dispozici vám budou i všechny funkce. V případě, že zvolíte verzi, která je dostupná zadarmo, budete se muset spokojit pouze s možností jednoho rozšíření a dále budete ochuzeni o podporu podcastů nebo hlasového čtení.

logo-app News+ | Google News RSS Reader noinnion Zdarma ANDROID logo-app News+ Premium noinnion 4,89 US$ ANDROID

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat