Nahlédněte do Vertu: výroba s maximální péčí

Nahlédněte do Vertu: výroba s maximální péčí
2013-12-07T09:00:09+02:00
• 7. 12. 2013

Výrobce luxusních telefonů Vertu dovolil jednomu zahraničnímu serveru nahlédnout do útrob a přinesl vskutku zajímavé poznatky včetně snímků z produkce chytrých zařízení. Nicméně samotná historie této společnost sahá až do roku 1990, kdy byla těsně spjata s finskou Nokií. To vše fungovalo, pod vlastním jménem, logem a renomé značky představující bohatství společně s luxusem až do loňského roku.

Vertu logo

Minulý rok byla vlastněná část Nokie odkoupená skupinou finančníků, která přinesla firmě nezávislost a především možnost přechodu na operační systém Android. I přes velmi pomalu pohybující se tempo se výrobce snaží držet krok s ostatními, což dává za pravdu také Jon Stanley, jakožto vedoucí PR oddělení. Ačkoliv se nikdy aktivně nepodílejí na honbě za nejlepšími specifikacemi, tak se alespoň snaží nabízet základní parametry na úrovni konkurence.

Vertu pod vedením Franka Nuova sídlí v Londýně, kam spadá kromě kanceláří také výrobní oddělení. Sídlo je rozděleno na dvě poloviny, kde jedna část patří správním a designovým zaměstnancům, zatímco zbývající část zabírá výroba a přeprava. Návštěvníci recepce mají navíc možnost vidět pracovníky u výrobních linek při montáži telefonů. Zaměstnanci jsou oděni do laboratorních plášťů, na rukou mají antistatické rukavice a každý má k dispozici vlastní pracovní stůl včetně nástrojů, jako jsou šrouby či různé antény. Při lepení safírového skla na displej jsou na čistotu prostorů kladeny stejné nároky, jako na operačním sále.

V první patře jsou administrativní zaměstnanci, kdežto přízemí obsazuje montážní oddělení, testování, balení a další logistika. V přilehlých místnostech lze najít až 15 různých druhů materiálů, které jsou střeženy všesměrovými kamerami. Při výrobě můžete zapomenout na dopravní pásy, každý pracovník je zodpovědný za stavbu každého telefonu od začátku až do jeho konce. Po sestavení telefonu přechází do série testů a ručního testování. Závěrečné leštění je poslední pečlivě kontrolovanou věcí, kterou každý zákazník uvidí po vybalení.

Uchazeči o místo technika u Vertu musí projít speciálním školením trvajícím tři měsíce až jeden rok. Přesná délka závisí na odborné úrovni každého člověka. Nakonec prodejní cena zařízení obvykle začíná na hranici kolem 8000 eur (tj. v přepočtu 219 876 Kč), ale může se také vyšplhat na 25 000 eur (tj. 687 113 Kč). Protihodnotou jsou exkluzivní materiály, ruční výroba a bezkonkurenční zákaznický servis.

Vertu - záda Vertu - výrobky Vertu - zadní část Vertu - hotová zařízení

Vertu - kompletní balení Vertu - balení Vertu - sestvování 2 Vertu - postupy

Vertu - kamínky Vertu - vybavení Vertu - sestavený model Vertu - kompletace

Vertu - sestavy Vertu - broušení Vertu - součástky Vertu - montáž

Vertu - pracovní místa

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat